Over

jako van gorsel 2

Goedendag, ik ben Jako van Gorsel, een verwoed vogelaar en lezer. Ik werk met veel plezier bij Boekencentrum Uitgevers (een onderdeel van VBK|Media). Ook ben ik bestuurslid van de Stichting KNVV Uitgeverij. Ik film vogels, vlinders en nog veel meer. Ik lees veel, maar heb een voorkeur voor mooie romans, natuurboeken en af en toe een filosofieboek. Ik ben opgegroeid in molen De Verwachting in Tholen en daarom maak ik ook reportages van molens in werking.

Ik film met een Panasonic HC-V770 en met een Sony Cybershot. Om het geluid nog beter te kunnen instellen neem ik geluid apart op met een Zoom H4-N. Een handig apparaatje voor geluidsopname. Mijn video’s zijn te bekijken op Youtube.

Contact
Zoals je ziet bespreek ik ook natuurboeken. Wil je een boek laten recenseren, stuur me gerust een bericht. Nu en dan geef ik ook vogelexcursies. Neem gerust contact met me op, dan doe ik je een voorstel. Ook voor andere vragen kun je een reactie achterlaten.

Veel kijk- en leesplezier en besef: buiten vogels kijken is verreweg het beste!

Hartelijke groet,

Jako

Cadeauwinkel

Tips van visdief
vogeldeterminatie
anwb vogelgids van europa
alle vogels van europa
hans dorrestijns volkomen vogelgids

10 thoughts on “Over

 1. Vandaag nam ik vreemde vogel weer waar.
  Je ziet hem vaak niet, maar toch is hij daar.
  Vooral te herkennen aan zijn miskennende roep,
  Wanneer hij zijn prooi mist iets zoals: “aneeeeh aneeeeh”.

  En plots zag ik overal oranje poep.

 2. Hoi Jako

  je stelde me een vraag op mijn blog, aangezien ik een poosje niet geblogd heb
  had ik het niet gelezen, vandaar dat mijn antwoord wat op zich liet wachten..

  Ik denk dat jullie begin mei zeker succes zullen hebben op Helgoland en Dune!
  wij zijn eind mei geweest en hebben ons er prima vermaakt,
  veel vogels en super veel zeehonden.. De zeehonden krijgen hun jongen daar..
  en natuurlijk ook de Jan van Genten…Ik zou zeggen gauw bespreken en geniet ervan
  heel veel succes

  • Beste Nieske,

   Hartelijke dank voor je reactie! Leuk om te lezen dat begin mei een goede periode is om Helgoland te bezoeken. We zijn nog aan het oriënteren, vanaf half mei zal duidelijk zijn waarvoor we gekozen hebben ;-). Hartelijke groet, Jako

 3. Hooi Jaco
  je wilde weten waar de awd zich bevind ik heb hier een paar ingangen waar je heen kan in de awd
  ingang panneland in Vogelenzang Vogelenzangseduinweg 2
  ingang Oase in Vogelenzang Eerste leijweg 2
  ingang Zandvoort Zandvoortselaan 130
  ingang de Zilk Joppenweg 1
  ik hoop dat je hier wat aan hebt als je gaat veel wandel plezier.
  groetjes Herman Versteeg.

  • Beste Herman,

   Hartelijke dank voor je reactie. Als het wat mooier weer wordt zal ik op een vrije dag eens afreizen. Het zou voor mij weer een nieuw gebied betekenen, en zo’n ontdekkingstocht is altijd leuk. Hartelijke groeten, Jako

 4. Hallo Visdief,

  ik zag ent pas je reactie over mijn vogels op mijn blog van de roofvogels en de eidereend.
  Ook leuk om te lezen dat je van het eiland Tholen komt (mijn grootvader komt daar ook vandaan).

  Maar de roofvogels en eenden heb ik in de Wieringermeer gefotografeerd.
  De Eidereend in de haven van Den Oever.
  Ik ga je denk ik ook gelijk maar linken want je hebt leuke clipjes en ook hier te lezen stukken staan.

  Groetjes, Helma

 5. Beste Jaco,

  Met plezier door je website ‘gebladerd’ en filmpjes bekeken, ik mis natuurlijk wel een recensie van ‘Vogels van Frankrijk en Europa’ van Rob Hume uitgegeven door LaRousse maar dat is je vergeven. Daarnaast is een vermelding bij vogelkijkgebieden in Frankrijk onze omgeving (aan de voet van de Franse Pyreneeën) zeker de moeite waard. Griel, grijze wouw en graszangers in de vlakte, aasgier, lammergier en steenarend in de bergen. En regen en zonneschijn natuurlijk heerlijke girolles, wilde asperges, eekhoorntjesbrood etc.
  Dank voor de inspiratie.

  Ruud
  http://www.loustal.eu

 6. Beste Jaco,

  Misschien heeft u wel eens van hem gehoord: Peter Wolhlleben. Deze Duitse boswachter heeft een boek geschreven, Het verborgen leven van bomen. In dit boek deelt hij zijn diepe liefde voor het bos en bomen. Hij vertelt fascinerende verhalen over de onverwachte vaardigheden van bomen en verklaart de verbazingwekkende processen van leven, dood en wedergeboorte die hij heeft waargenomen in de bossen.
  Wij willen u graag een exemplaar van dit boek toesturen. Wellicht dat dit boek een leuke toevoeging aan uw recensie-pagina zou kunnen zijn.

  [Delen uit dit bericht heb ik verwijderd]

  Met vriendelijke groet,
  A.W. Bruna Uitgevers

 7. Hoi Jaco,
  door een van mijn gasten werd ik op jou site gewezen. Leuke site met fijne beschrijvingen. Ook leuk dat je bij de beschrijving van de Brenne een snelkoppeling naar mijn fotoblog hebt geplaatst.
  Ik ben al 20 jaar als natuurgids actief in de Brenne. Heb inmiddels ook mijn franse natuurgidsen diploma “Qualinat”. Ik verzorg excursies voor het Parc Naturelle Régional de la Brenne. Daarnaast verzorg ik ook excursies voor een tweetal camping en natuurlijk ook op aanvraag. Ook hebben wij een B&B “ArtDeVivre” tussen Ruffec en Bélabre. (www.artdevivre-belabre.com). Mocht je nog eens naar de Brenne komen dan ben je van harte welkom. Mogelijk heb ik nog tips voor speciale plekken.
  Overigens ben ik het niet helemaal met je eens over het rijgedrag van de franse chauffeurs. Zij houden altijd (ondanks hun snelheid) rekening met fietsers en wijken enorm uit. Zij doen dat veel beter dan Nederlanders!!!!.

  Ik hoor van je.
  Groet Geert
  Ps. De Griel zit hier gewoon aan huis.
  http://www.artdevivre-belabre.com

  • Beste Geert,
   Bedankt voor je reactie. De volgende keer dat ik het mooie Frankrijk bezoek zal ik het rijgedrag van de Fransen eens goed analyseren. Wie weet stel ik mijn mening dan bij ;-). Ik stuur je nog wel even een mailtje. Groeten, Jako

Geef een reactie