Haas bij Nederwaard Molen No. 8 in Kinderdijk

Na een spannend ziekenhuisbezoek vanmiddag even de benen gestrekt in het molengebied bij Kinderdijk. In de hoop de eerste grutto’s van het jaar te kunnen vastleggen. Volgens mij had ik al een groepje bij Pijnacker zien vliegen. Helemaal zeker ben ik daar niet van, want ik reed een kilometer of tachtig en het was al aan het schemeren. Maar bij Kinderdijk vanmiddag nog geen grutto te zien! Bij Nederwaard Molen No. 8 zag ik wel een haas eten te midden van de grauwe ganzen. Al die vogels op mijn weblog… ter afwisseling nu eens een zoogdier.

Hazen zijn talrijk in de Alblasserwaard. In de nazomer, wanneer deze zoogdieren zich wat meer laten zien, kun je soms wel tien hazen in één weiland zien.

Voor de sfeer heb ik twee draaiende molens erin geplaatst: als opening en als afsluiting. Het zijn: Nederwaard Molen No. 8 (opening) en Nederwaard Molen No. 1 (afsluiting).