Grutto zoekt voedsel langs een slootje

Zaterdag zag ik in het Oudeland van Strijen (Hoekse Waard) deze grutto langs een slootje naar voedsel zoeken. Het dier was zo op zijn gemak, dat ik het tot op een paar meter afstand kon naderen met de auto. Minutenlang heb ik de vogel gefilmd. Dit is de eerste video in een serie van een aantal. Hoewel ze misschien erg op elkaar zullen lijken, ga ik ze toch publiceren. Zo dicht zal ik een grutto waarschijnlijk nooit meer kunnen naderen. Let op een gegeven ogenblik maar eens op de snavel. Die wordt onscherp omdat de video-camara op zijn achterlijf scherp stelt. Nu ja, dan zit je hem echt zowat op zijn lijf!

En wat ik minstens zo bijzonder vind: het lijkt wel of deze grutto een aantal hapjes schoon spoelt in de sloot. Of zie ik dat verkeerd en interpreteer ik zijn gedrag niet goed?