Grote bonte specht zoekt naar voedsel

Vanochtend op mijn ronde in de buurt van Alblasserdam had ik een vrij ‘magere oogst’. Wat camerabeelden betreft. Als ik de waarnemingen door de verrekijker noem, klinkt het al een stuk spectaculairder: de eerste purperreiger van het seizoen bij Kinderdijk, bruine kiekendief, slechtvalk, parende grutto’s, rietgors. Maar stuk voor stuk lieten ze zich niet filmen. Te snel, te ver weg, een rietkraag die in de weg stond, of regen waar zowel mijn camera als mijn hoofd (vanwege een operatie) niet best op reageren.

Tot ik op het eind van mijn rit de auto in de berm zette, met de bedoeling te keren en naar huis te gaan. En ik in een flits deze grote bonte specht op de grond naar voedsel zag zoeken. Een bonte specht zie ik regelmatig, maar zo dichtbij en op de grond naar voedsel zoekend, dat niet eerder!