Grauwe vliegenvanger vanuit vogelkijkhut De Kluut

Hoe ver ik gisteren ook reed, overal bleef het water uit de wolken druppen. Dan kom je al snel in een vogelkijkhut terecht, tenminste als je wilt filmen met een camera die niet waterbestendig is. De Kluut in natuurgebied de Hellegatsplaten werd het, na eerst drie zeearenden vanuit de auto te hebben gefilmd. In aanloop naar de hut hoorde ik spotvogel, nachtegaal, zwartkop, grasmus en grauwe vliegenvanger. Een stel brandganzen met kuikens rende voor mij uit het pad af. In de hut voerde een boerenzwaluw zijn jongen, die opname publiceer ik nog. De grauwe vliegenvangers kwamen ook nog langs. Meestal iets te ver weg, één keer heel dichtbij. Altijd leuk om te zien hoe de grauwe vliegenvangers hun prooi vangen. Vanwege de regen vloog er niet veel prooi rond. Toch verraste het me hoe vaak ze een insect achterna fladderden.

Recensies van insectenboeken