Geelgors bij Fâchin

Fâchin, niet meer dan een gehucht in de Morvan, ten zuiden van Chateau-Chinon. Met een paar kronkelende weggetjes verbonden met de bewoonde wereld voor zover daar sprake van is, want de Morvan is behoorlijk ontvolkt als je het mij vraagt. Verbazingwekkend hoeveel huizen leeg staan en te zien aan de staat van onderhoud al lang ook. Als je zoals ik de Morvan te voet heb verkend, begrijp je er wel iets van dat die Fransen massaal op Marine le Pen stemmen. Hoewel? Juist Bourgondië met daarin de Morvan, was een eiland in de Le Pen-zee. Ze stemden daar juist massaal Macron. De reden? Toeristen als wij waar die Bourgondiërs veel aan verdienen. Lang leve de Europese Unie dus. Nu ben ik een Zeeuw, dus best zunig, maar goed, laat die Bourgondiërs maar in hun waan dat ze flink aan mij hebben verdiend. Nog één keert stemmen op Macron. Wat mij betreft beter dan een stem op Marine. Nu bezocht ik dat nietige dorpje niet voor de Fransen, maar voor de vogels. Waaronder de geelgors die ik hier voor het eerst keer ooit filmde.