Flamingo’s bij de Oesterdam

Al een aantal weken bivakkeren er flamingo’s bij de Oesterdam. Meestal lopen ze door de Karrenvelden voor de dam. Soms zie je ze achter de Bergse Diepsluis. Ik blijf het een bijzonder gezicht vinden, die tropische vogels in ons koude kikkerlandje.

Met mijn broer Erik bekeek ik de flamingo’s in de Karrenvelden. Dat kon je zien in mijn vlog over de flamingo’s op Tholen. In zo’n vlog zie je de vogels waar het allemaal om gaat slechts heel kort. Vandaar nu een uitgebreide opname van de flamingo’s. Nu en dan hoor je een flard van een conversatie. Meestal poets ik die weg, maar dit keer laat ik het gesprek staan. Dan hoor je tenminste ook de krijsende kokmeeuwen op de achtergrond. Want dat is ook mooi hoor, daar in die Karrenvelden. De broedkolonie kokmeeuwen met een enkele zwartkopmeeuw. Een heerlijke herrie waar je nooit genoeg van krijgt (tenzij je wilt gaan slapen).

Hoe lang de flamingo’s daar zullen blijven, weet ik niet. Ik vermoed zolang ze er genoeg voedsel kunnen vinden. De omstandigheden in de Karrenvelden zijn namelijk ideaal voor flamingo’s. Zilt en ondiep water dat rijk is aan algen en garnalen. Alleen al het foerageren van de flamingo’s is fascinerend om te volgen. Heel rustig maaien ze met hun snavel door het water. Aldoor zeven ze de eetbare deeltjes uit het water en slib.

Flamingo’s bij de Oesterdam

Mijn tips voor natuurbeleving

Zo beleef je de natuur nog intenser!

(héél véél keuze, in nagenoeg heel Europa!)

(voor elk budget de drie beste opties)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)