Eet eens een wasbeer

Over termieten, parkieten en andere exoten die we (misschien) beter op kunnen eten

Joël Broekaert (1982), Nederlands leukste culinair schrijver neemt je mee op een prikkelende zoektocht naar invasieve exoten in onze natuur, en zet je aan het denken over goed eten.

De leukste culinair schrijver van Nederland neemt ons mee in een prikkelende zoektocht
naar invasieve exoten. Denk aan nijlganzen, beverratten, halsbandparkieten, eekhoorns,
rivierkreeften en wasberen. Zij overspoelen onze vaak kwetsbare natuur of doen schade
aan de landbouw of infrastructuur. We doden deze dieren en gooien ze gewoon weg.
Tegelijkertijd brengen we op onhoudbare schaal en meestal in erbarmelijke
omstandigheden dieren groot die moeten voorzien in onze vleesconsumptie.
Joël Broekaert kan het een niet met het ander rijmen. Daarom daagt hij de lezer uit tot een
even spannende als serieuze gedachtegang: wat als we deze exoten op ons menu zetten?
Kan en mag dat überhaupt? Kan dat ons een ander perspectief bieden op onze
voedselkeuzes? En – het belangrijkste – smaken die exoten een beetje?

eet eens een wasbeer Joël Broekaert

Joël Broekaert (1982) is culinair journalist, schrijver, en restaurantrecensent voor NRC.
Hij maakte televisieprogramma’s voor NPO2, een podcast, hij was ooit finalist van De
slimste mens en jurylid van MasterChef. Eerder verschenen van zijn hand onder meer
De Alleseter, samen met Joris Bijdendijk Bij Bijdendijk thuis, Proefles, hij werkte mee
aan De Librije. Het recept en schreef meest recent De wereldgeschiedenis in twaalf
bonen
, dat verschijnt in Duitse en Spaanse vertaling.

Alles voor een diervriendelijke tuin

Het hele jaar rond de dieren in je tuin welom heten. Met de juiste nestkast, een voederplank, waterschaal of schuilmogelijkheden. Op Vivara.nl vind je een uitgebreid aanbod aan betrouwbare natuurproducten voor in de tuin.