eendagsvlieg in de tuin

Een soort eendagsvlieg op de tuintafel?

Eergisteren zat ik prinsheerlijk aan de tuintafel, in de schaduw van magnolia en sering, toen plots een kleine vlieg op het zeiltje landde. Doodstil bleef het beestje zitten, een ideaal object om de macrolens op mijn mobiele telefoon te testen. Iets eerder al had ik een pad op de korrel genomen, nu dus een insect. In de hoop dat ik de facetogen een beetje fatsoenlijk in beeld kon brengen. Dat ontbreekt er namelijk nog een beetje aan met mijn gewone camera’s.

Een insectenkenner ben ik helaas niet. Gezien de vorm denk ik aan een soort eendagsvlieg, alleen zie ik geen staartdraden. Mocht je de soortnaam weten, plaats gerust een reactie via het formulier onder ‘Over mij’. Ik ben je zeer erkentelijk.
Maak van je tuin een insectenparadijs met een van de volgende planten:

Samengesteld uit authentieke bloemenrassen.

Een tuin vol prachtige vlinderbloemen gegarandeerd.

Bloeitijd: het eerste jaar vanaf juni-juli en het daarop volgende jaar vanaf het voorjaar.

Biologische teelt van de zaden gegarandeerd.

Speciaal samengesteld om bijen te helpen.

Tip: Hang er een insectenhotel bij in de buurt!

De paarse bloemen kunnen tot ver in de herfst blijven komen en zullen dan zeker gevonden worden door de vlinders zoals de dagpauwoog en de atalanta. Maar ook andere insecten zullen deze plant snel vinden als hij in bloei staat.

Wil je in de nazomer ook nog bloemen in uw tuin voor de vlinders dan mag de hemelsleutel niet ontbreken. Mooie roze schermen die in augustus/september voor de vlinders een goede voedselbron zijn.

Duifkruid staat graag in de zon. Hij kent een lange bloeiperiode en trekt veel dagvlinders en ook hommels aan.

Dit is een gemakkelijke tuinplant met heldergele bloemen. Hij groeit goed en vormt een bossig gewas, dat zelfs planten uit de directe omgeving steun kan bieden.

Met deze kleurrijke bloemen in de tuin komen de vlinders bij jou thuis. Bijen komen ook graag naar de blauwe korenbloem, wat zorgt voor een goede bestuiving van uw tuin.

De lila-witte bloemen van het Bergsteentijm zijn zeer aantrekkelijk voor bijen en zweefvliegen. De plant staat graag op een open, zonnige plaats.

Het ophangen van een insectenhotel.

Een insectenvanger om ze levend buiten te zetten.

Het ophangen van een vlinderhotel.