eendagsvlieg in de tuin

Een soort eendagsvlieg op de tuintafel?

Eergisteren zat ik prinsheerlijk aan de tuintafel, in de schaduw van magnolia en sering, toen plots een kleine vlieg op het zeiltje landde. Doodstil bleef het beestje zitten, een ideaal object om de macrolens op mijn mobiele telefoon te testen. Iets eerder al had ik een pad op de korrel genomen, nu dus een insect. In de hoop dat ik de facetogen een beetje fatsoenlijk in beeld kon brengen. Dat ontbreekt er namelijk nog een beetje aan met mijn gewone camera’s.

Een insectenkenner ben ik helaas niet. Gezien de vorm denk ik aan een soort eendagsvlieg, alleen zie ik geen staartdraden. Mocht je de soortnaam weten, plaats gerust een reactie via het formulier onder ‘Over mij’. Ik ben je zeer erkentelijk.
Maak van je tuin een insectenparadijs met een van de volgende planten: