Een haas in de berm

Zoals ik een paar dagen geleden al schreef: het is nu de tijd om naar de Brabantse Biesbosch af te reizen. De lente is in het land en dat betekent dat vogels als veldleeuwerik, ijsvogel en grutto weer te zien zijn. De eerste is druk doende territoria te bezetten. De tweede is bezig met balts en nest. En de grutto’s sterken aan van de lange, lange reis.

En de hazen zijn aan het rammelen. Ik zag dit weekend een aantal groepjes hazen die druk met elkaar in de weer waren. Voor mij is het ‘gevaar’ met de Brabantse Biesbosch dat ik het gebied in de auto doorkruis zonder ook maar één stap buiten te zetten. Dat is verre van gezond en duurzaam. Dus besloot ik zondag een flink eind te voet af te leggen. Ik stuitte op een haas die er prompt vandoor ging. Een witte BMW kwam me tegemoet en ik zag hoe de haas zich drukte. De bestuurder van de auto was al net zoals ik: vanuit de auto fotograferen. Hij zag de haas en zette zijn auto op een paar meter van het zoogdier. Het dier bleef zitten en ik liet de fotograaf zijn ding doen. Even wachten kan geen kwaad. Te vaak kom ik mensen tegen die stug doorlopen ook al weten ze dat de vogel dan gevlogen is. Hebben zij toch ook niets aan en ik zit binnensmonds of zelfs iets duidelijker te … ja, te wat? Ik zal het netjes houden.

Goed. De bestuurder schoot zijn sd-kaart vol en ik verschool me achter de zijkant van de auto. Raampje omlaag. Of ik voor de auto mocht zitten? Ga je gang. En toen kroop ik naar de haas, nog geen drie meter van hem vandaan. Misschien wat hij wel uitgeput van het rammelen, als het een hij is, bedacht ik me tijdens het schrijven. Maar ook de vrouwtjes trekken soms een spurtje. Zie hier het prachtige dier:

De beste verrekijkers om vogels te kijken:

Ligt heerlijk in de hand.

Helder beeld, ook bij weinig licht.

Volledig multi-coated lenzen.

Door Roots Magazine verkozen tot beste verrekijker in deze prijsklasse.

Laag gewicht.

Haarscherp beeld.

Relatief laag gezicht.

Waterdicht!

Haarscherp beeld.

Hoogwaardige  lenzen.

Zeer helder en scherp beeld.

Hoog gebruikscomfort.

Scherp en lichtsterk beeld.

Hoog gebruikscomfort.

Relatief lichte verrekijker.

Scherp en lichtsterk beeld.

Hoog gebruikscomfort.

Relatief lichte verrekijker.

Betaalbaar model in deze prijsklasse.

Natuurgetrouw en helder beeld.

Ergonomisch zéér prettig model

Haarscherp beeld.

Superieure kleurneutraliteit.

Hoogwaardige technologie.

Scherp en helder beeld van rand tot rand.

Extreem breed beeld.

Zéér comfortabel.

Dé nieuwe reeks topkijkers van Swarovski. Levert nóg meer kijkgemak, helderheid, lichtheid, contrast en stabiliteit op. En met een gezichtsveld van 159 meter is dit model onovertroffen. De ab-so-lu-te topkijker van dit moment!

Na de NL Pure hét topmodel van Swarovski. Nog altijd een revolutionair model dat garant staat voor levenslang fabuleuze kijkervaringen. En nu ook nog eens behoorlijk in prijs verlaagd!

Hét topmodel van Zeiss dat niet alleen een fantastisch beeld oplevert, maar ook nog eens heerlijk in de hand ligt, weet ik uit ervaring. En het gezichtsveld van 148 meter is ook absoluut top. Een geweldige verrekijker!