eekhoorn in het vennenbos

Eekhoorn op het vakantiepark

Dit keer een filmpje van Sjaak, met aan het eind ook nog wat fraaie foto’s. Sjaak was te gast op Landal Het Vennenbos, en daar lopen eekhoorns rond. Te voet de eekhoorns filmen of fotograferen bleek wat lastig. Maar plat op de grond, onder het afdakje, werkte een stuk beter zoals je hieronder kunt zien.

De eekhoorn zit eerst onder het tuinmeubilair. Het kan ook zijn dat hij daar zijn bezoekje juist afsloot. Ik wist de volgorde niet meer precies en heb het maar zo gemonteerd. Steeds dichterbij kwam hij, tot op een halve meter afstand. Zo dichtbij, dat Sjaak zijn camera niet meer kon laten scherp stellen. Hij had de eekhoorn wel kunnen grijpen, als hij had gewild. Nu ja, dat is natuurlijk overmoed, want een eekhoorn is stukken sneller dan Sjaak, maar dat zal de laatste wel niet willen toegeven, schat ik zo in.

De eekhoorn ondertussen deed zijn ding: hij zocht naar voedsel. En dat is kennelijk ruim voorhanden op zo’n vakantiepark. Leuk voor de gasten, en leuk voor ons. Een filmpje van een zoogdier dat ik in Alblasserdam niet zal tegenkomen. Met dank aan Sjaak natuurlijk!

Eekhoorn in het Vennenbos

De mooiste boeken om paddenstoelen te herkennen

CameraNU.nl