Drie jonge zeearenden in de Hellegatsplaten

De Hellegatsplaten op Goeree-Overflakkee is denk ik momenteel een van de beste natuurgebieden om zeearenden te zien. Ik veronderstelde dat deze jongen dit jaar al waren uitgevlogen, maar dat blijkt niet zo te zijn. Dit zijn zeearenden die vorig jaar uit het ei zijn gekropen en nu kennelijk wat rond zwerven. Deze week las ik dat er maar liefst acht in één mast zaten! Zo gek maakten ze het vanmorgen helaas niet. Maar drie zeearenden is toch ook bijzonder? Eén zat er als een kip op de kabel, twee anderen zaten op stok ín de mast. Een van die twee vloog op en streek neer in het gras waar hij belaagd werd door een kokmeeuw. Dit tafereel zag ik vanaf de rode weg, de parallelweg langs de N59. Let op dat je op die weg niet harder dan zestig kilometer per uur mag rijden. Let nog beter op het voorbij razende verkeer, want zestig wordt al snel tachtig en soms komen er akelig grote tractoren langs denderen.

mijn roofvogels rob bijlsma