De tien leukste natuurcadeau’s voor Moederdag

Ben je op zoek naar een natuurcadeau voor Moederdag? Heb je een moeder die kan genieten van de natuur? Dan kun je met de cadeautjes hieronder zeker thuiskomen. Of het nu een schattig maar o zo nuttig vlinderkastje is, of een boek voor iedereen die de wereld een stukje mooier maakt, je moeder zal ze zeker waarderen. Bekijk nu de tien leukste natuurcadeau’s voor Moederdag.

De tien leukste natuurcadeau’s voor Moederdag

Met een vlinderkast bescherm je de prachtige vlinders. 

Met bloemen in de buurt verschijnen dagpauwoog, atalanta, boomblauwtje en veel andere soorten al snel in je tuin.

Een uitnodiging om te genieten van de schoonheid van de natuur, de pracht van de vogels en de kracht van verwondering.

Heeft je moeder de smaak van het vogels kijken te pakken, dan is een hippe vogelgids onmisbaar.

Vogels in tuin, niet gezelliger dan dat. Je lokt ze door het ophangen van een nestkast. Gewoon van hout, of een keer extra mooi, want het is natuurlijk wel een cadeautje!

Lekker met z'n allen de natuur in. Te voet of op de fiets. En dan genieten van een heerlijke picknick. 

Met deze bloemzaden tover je de tuin in een oogwenk om in een waar lustoord. Je geniet een heel jaar van de mooiste bloemen die ook nog eens heerlijk geuren!

De populaire Engelse producent Roy Kirkham maakt de meest bijzondere theedoeken. Bijvoorbeeld met deze papegaaiduikers. Maar hij heeft er ook met roodborstjes en hommels. Bijkomend voordeel: deze theedoeken zijn ook prima door vader te gebruiken!

Met deze fraaie designfles heeft je moeder nooit meer dorst tijdens haar verblijf buiten. Gemaakt van bamboe en dat maakt deze fles ook nog eens ultra-licht.

Een waterschaal voor de vogels is een aanwinst voor elke tuin. Vogels zullen de schaal zeker waarderen. Sommige schalen zijn heel mooi vormgegevens.

Zijn de vorige cadeau's niet zo geschikt, dan dit bijzondere boek wel. Dit is hét cadeau van 2020. Een liefdevol boek voor iedereen die de wereld een stukje mooier maakt. En dat geldt toch zeker voor jouw moeder?

Voor de keuze van de tien leukste natuurcadeau’s voor Moederdag heb ik me laten leiden door de vraag wat moeders leuk vinden en kunnen gebruiken als ze naar buiten gaan. Heeft je moeder groene handen, dan is een mooi ontworpen waterschaal vast een goed idee. Geniet je moeder van de vlinders op de bloemen, dan is een vlinderkastje misschien nog wel beter. Voor het geval je echt niet weet, raad ik je het boek De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy aan. Dat boek is een liefdevol cadeau voor iedereen die de wereld een stukje mooier maakt. En alleen al daarom één van de mooiste cadeau’s voor Moederdag 2020!

Natuur kun je ook nog andere natuurcadeau’s voor Moederdag bedenken. Een lichtgewicht verrekijker bijvoorbeeld voor moeders die graag wandelen of fietsen. Zo’n compacte verrekijker is een verademing om door te kijken. Hij is lekker licht en je neemt hem makkelijk mee in je jaszak.

Moeder is graag naar vlinders kijken, maak je vast ook blij met een mooie vlindergids. Die zijn er in alle soorten en maten. Van heel eenvoudig en toegankelijk tot heel uitgebreid.

Vindt je moeder het leuk om heerlijke natuurgerechten te maken? Of houdt ze van tuinieren en het liefst zo biologisch mogelijk? Speciaal voor hen heb ik een overzicht gemaakt van boeken voor wildplukkers en tuinliefhebbers. Met zo’n boek bied je je moeder jarenlang inspiratie!

leukste natuurcadeau's voor moederdag vlinderkast blauw