De mooiste wandelingen op Ibiza

Ibiza, het sprookjesachtige eiland. Je gaat er op vakantie voor het buitengewone en heldere licht, voor de karakteristieke huizen, de mix van modern en traditioneel, voor de stranden en… voor het natuurschoon. De gloednieuwe Rother Wandelgids Ibiza beschrijft de mooiste wandelingen op Ibiza. Het zijn er 32 in totaal. Voor de beginnende en gevorderde wandelaar. Gemeenschappelijk kenmerk: de Middellandse Zee. Die is op dit kleine eiland natuurlijk nergens ver weg.

Vakantiehuis midden in de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je vakantiehuisjes midden in de natuur, in Nederland en ver daarbuiten. Je geniet van de stilte en vooral: van de natuur!

De mooiste tijd om op Ibiza te gaan wandelen is het voorjaar. Dan is het hele eiland bedekt met wilde bloemen en heerlijk geurende kruiden. Het weer is dan ook nog aangenaam voor een stevige wandeling. In de zomer kunnen de temperaturen zo hoog oplopen dat je het wel uit je hoofd laat om te gaan wandelen. Je passeert tijdens je wandelingen de intens blauwe Middellandse Zee, prachtige stranden, verborgen baaien en spectaculaire uitkijkpunten, kliffen, oude vuurtorens en natuurlijk de ‘magische’ rots Es Vedrà. Een aanrader is ook een wandeling langs de druipsteengrot Es Culleram waarin je zelfs nog sporen kunt zien van een oude vruchtbaarheidsgodin. Jazeker, Ibiza was ook in de oudheid al bewoond en toen aanbad men een keur aan andere goden. Ook vogelaars kunnen hun hart ophalen op Ibiza. In de zoutpannen kun je allerhande bijzondere vogels zien, waaronder flamingo’s.

De mooiste wandelingen op Ibiza

De mooiste wandelingen op Ibiza in de Rother Wandelgids Ibiza zijn geen van alle extreem lang. De langste vergt ongeveer vier en een half uur. De kortste wandeling heeft een duur van 1 uur. De meeste wandelingen hebben een lengte van 1.40 tot 2.50 uur. Prettige lengtes dus voor een zonovergoten locatie als Ibiza. Hou er wel rekening mee dat Ibiza heuvelachtig is. Soms moet je flink klimmen en dan merk je vanzelf hoe goed je conditie is. In de wandelgids vind je ook een overzicht van de mooiste wandelingen op Ibiza. Negen in totaal, met een korte en toegankelijk geschreven inleiding.

De Rother Wandelgids Ibiza is evenals alle andere deeltjes in deze serie weer een heel prettig gidsje. Het formaat is letterlijk handzaam. Heb je enigszins wijde broekzakken, dan past hij zelfs daarin. Prettig ook voor in het vliegtuig wanneer je op het gewicht van je bagage moet letten. Prettig ook in je rugzak, want ook dan wil je geen gram teveel meezeulen. De auteurs hebben altijd oog voor natuurschoon en dat vind ik het mooie van deze reeks. Lekker wandelen, met het gezicht in wind en zon en genieten van ‘het andere Ibiza’.

Rother Wandelgids Ibiza / Rolf Goetz / Uitgeverij Elmar / als paperback

Mijn tips voor natuurbeleving

Zo beleef je de natuur nog intenser!

(héél véél keuze, in nagenoeg heel Europa!)

(voor elk budget de drie beste opties)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)