leukste zeehondensafari s in nederland

De leukste zeehondensafari’s in Nederland

Een zeehondje zien. Dat wil iedereen wel. Als ik op de Brouwersdam vogels ga kijken, dan zwemmen er vrijwel altijd wel een paar zeehonden voor de dam. Jonge ouders, hun kinderen, actieve ouderen, lokale bewoner én toerist, iedereen kijkt vertederd naar de lenige zeedieren. Nog leuker is het om op zeehondensafari te gaan. Met een boot op zoek naar grote groepen zeehonden. Ik zocht de leukste zeehondensafari’s in Nederland voor je op:

1. Zeehondensafari in de Oosterschelde

Een aantal geleden ging ik op een jacht op zeehondensafari in de Oosterschelde. Plots lagen ze er: enkele tientallen zeehonden op een zandbank. Een paar zeehonden zwommen rond de boot. En ook leuk: in de Oosterschelde maak je ook altijd kans op het zien van een bruinvis, ook al zo’n fraai zeezoogdier! 

2. Wadlopen en zeehonden spotten vanuit Den Oever

Een leuk uitje wanneer je op vakantie bent in Noord-Holland. Vanuit Den Oever vaar je de Waddenzee op. Op het voormalige eiland Wieringen ga je onder leiding van een gids op zoek naar zeehonden. En ondertussen ontdek je natuurlijk véél meer!

3. Zeehondensafari vanuit Lauwersoog

Ook vanuit het Friese Lauwersoog kun je op zeehondensafari. Ook hier ga je per boot de Waddenzee op. Onder leiding van een gids van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen ga je ook uit wandelen. Lekker soppen door de blubber en genieten van alles wat je ziet, hoort en ruikt!

4. Dichterbij zeehonden in Deltapark Neeltje Jans

Breng je een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans, dan kun je een extra ticket kopen om dichterbij de zeehonden te komen. Je neemt een kijkje achter de schermen. De trainers geven tekst en uitleg over hun werk met de zeehonden. En je mag de zeehonden natuurlijk zelf ook vis geven. Na afloop maakt een fotograaf een foto van jou en de zeehonden!