De ideale schuiltent voor vogelaars

Hoeveel camouflagespullen ik ondertussen niet heb versleten… Of erger nog: wel gekocht, maar zelden gebruikt? Tot mijn schande moet ik bekennen dat het heel veel is. De schuiltent die je zogenaamd heel eenvoudig kunt invouwen met een springveersysteem? Alleen in de tuin gebruikt, want hoe ik die springveer in moet vouwen, geen idee. Mijn graspak dan? Wel, zelfs al zou ik een week lang niemand tegenkomen, dan voel ik me nog net een alien. Mijn zelfgemaakte camouflagekleed? Ja, dat nog het allermeest, maar ik ga tegenwoordig niet vaak meer op de grond liggen vanwege een lichte pijn in de onderrug. Maar nu heb ik iets ontdekt en dat is: de ideale schuiltent voor vogelaars!

ideale schuiltent voor vogelaars

De ideale schuiltent voor vogelaars

Hoe ziet de ideale schuiltent voor vogelaars eruit? Eigenlijk is het niet meer dan een licht, opvouwbaar stoeltje waar je snel en makkelijk het camouflagedoek overheen trekt. In een paar seconden ben je geïnstalleerd en ben je onzichtbaar voor medemens en, veel belangrijker: voor vogels en dieren. En het mooie is: het past allemaal in een rugzak en het in elkaar vouwen in helemaal niet ingewikkeld. Eerlijk is eerlijk: ik heb de tent niet zelf ontdekt. Een mede-vogelaar vertelde me over het fenomeen en hij was er heel enthousiast over.

Omdat ik de omschrijving van de Stealth-Gear One Man Chair (want zo heet deze schuiltent) niet beter kan omschrijven, volgt die hier: ‘De gecamoufleerde schuiltent is voorzien van 2 zijramen, het front kan volledig open. Een klein raampje kan worden geopend aan de voorzijde. De schuiltent wordt geleverd met 4 haringen en een bekerhouder. Is ideaal om te gebruiken in combinatie met een monopod of driepoot statief en wordt geleverd inclusief een rugzak. De schuiltent is gemaakt van zwaar waterproof polyester en uitgevoerd in het Europees Camo-tree camouflagepatroon. Geschikt voor één persoon. Belastbaarheid stoel is ongeveer 125 kg.’

Het mogelijke duidelijk zijn. De Stealth-Gear One Man Chair is de ideale schuiltent voor vogelaars. Ik heb hem nog niet, maar het gaat net lang meer duren of ik voeg deze schuiltent toe aan mijn verzameling camouflagespullen. Hoe de tent dan werkelijk bevalt, dat krijg je natuurlijk te horen of te zien.