groot hoefblad

De eerste lenteboden

Het voorjaar zit in de lucht. Vanmiddag maakte ik een wandeling rond Alblasserdam en ik was nog niet in het Alblasserbos, of ik hoorde de eerste tjiftjaf al. Ook weer terug uit het zuiden. Een stuk of vijf Vlaamse gaaien waren druk met de balts. Op het onverharde pad tussen de weilanden kwamen groot hoefblad en de eerste hommel op mijn pad. Groot hoefblad herken je direct aan de paarse bloem en stengel. Snel mijn handige macrolens op de smartphone gezet en filmen maar. Die macrolens ga ik steeds meer waarderen! Ondertussen ook nog een paar foto’s van knoppen gemaakt.

Nieuwsgierig naar mijn wandelroute? Begin in het Alblasserbos bij de Kortlandse Brug. Loop het bos door en steek via het houten hek de sloot over naar de Tiendweg (het onverharde pad door de weilanden). Aan het eind linksaf, de weg vervolgen en bij de manege linksaf naar de water. En dan weer linksaf richting Alblasserdam. Bij de brug naar Nieuw-Lekkerland moet je zelf maar kiezen welke richting je uit gaat: rechtdoor naar de molens van Kinderdijk of linksaf naar Alblasserdam.

De leukste cadeautjes voor natuurliefhebbers: