De drie voordelen van een gouden regen (Laburnum)

Onze buren hebben een gouden regen in de tuin staan, ongeveer precies op de erfgrens. Elk jaar denken we dat de boom de geest geeft, maar in de loop van april lopen de takken gelukkig toch weer uit. En begin mei bungelen de eerste goudgele bloemen weer in de wind. Ik hoop dat de boom nog jarenlang meegaat. Maar waarom eigenlijk? In dit artikel ga ik in op de voordelen van een gouden regen in de tuin.

De drie voordelen van een gouden regen

N° 1: De prachtige bloemen

De gouden regen is één van de meest geliefde bomen in de tuin. En dat heeft een reden: de prachtige bloemen. De boom staat begin mei volop in bloei en laat zijn bloemen dan letterlijk hangen. De goudgele bloemen worden niet alleen door mensen gewaardeerd. Ook insecten waarderen de bloemen enorm. De bloemen werken als een magneet op bijen en hommels. Plant een gouden regen aan, en je slaat twee vliegen in één klap (wat een merkwaardig spreekwoord voor een insectenliefhebber trouwens): je geniet zelf van de prachtige bloemen en je helpt de natuur een handje.

N° 2: De gouden regen laat zich prima leiden

De gouden regen is een boom die nauwelijks onderhoud vraagt. Zolang je elk jaar de dikke takken verwijdert, kun je de boom vormen naar je eigen wensen. Misschien wil je in de zomer wel in de schaduw van een gouden regen zitten? Zet dan een pergola neer en plant een paar gouden regens rondom. Binnen de korte keren zit je onder een koepel van gouden regen. Véél mooier dan de gemiddelde parasol!

voordelen van de gouden regen

N° 3: De gouden regen is nagenoeg vrij van ziekten

Heel belangrijk voor een tuinliefhebber: de kans dat je boom of struik getroffen wordt door een ziekte. Nou, die kans is bij een gouden regen te verwaarlozen. Ook in die zin is deze boom een ideale boom voor in de tuin of in het plantsoen.

voordelen van de gouden regen

Zijn er dan geen nadelen? Jawel!

De gouden regen heeft één nadeel: alle onderdelen van de boom zijn giftig, inclusief de peulen die zich na de bloei vormen. Spelen er kinderen in de tuin, wees dan voorzichtig met het aanplanten van een gouden regen. De bonen die zich in de peulen bevinden, zijn beslist niet geschikt voor consumptie!

Eenvoudig te bestellen

De gouden regen kun je snel eenvoudig online te bestellen. Bekijk hier het complete aanbod van gouden regen op bol.com. Hou je liever van blauwe of paarse bloemen, bekijk dan ook het aanbod van de paarse regen. Onze buren op de hoek hebben zo’n boom over hun pergola en dat ziet er ook geweldig mooi uit en ook met een paarse regen help de hommels en de bijen enorm.