De beste vogelgidsen voor Noord-Amerika

Regelmatig hoor ik dat vogels kijken in Noord-Amerika een bijzondere ervaring is. De natuur in Noord-Amerika is overweldigend mooi en je ziet er de meest bijzondere vogels. Wil je de vogels die je er ziet ook herkennen, dan is een vogelgids onmisbaar. Op deze pagina een overzicht van de beste vogelgidsen voor Noord-Amerika. Voor de samenstelling van deze lijst ben ik te rade gegaan bij Amerikaanse vogelaars.

#1. The North American Bird Guide van David Sibley

The North American Bird Guide

De vogelgids The North American Bird Guide van David Sibley wordt alom aanbevolen als de beste vogelgids om vogels te kijken in Noord-Amerika. Het schijnt er dé standaard te zijn, zoals bij ons de ANWB Vogelgids van Europa de standaard is. Meer dan 800 vogelsoorten worden besproken en de tekeningen zijn fenomenaal. Deze gids is verkrijgbaar via Bol.com en heb je binnen enkele werkdagen in huis.

Koop dit boek

#2. The Stokes Field Guide to the Birds of North America van Donald Stokes & Lillian Stokes

The Stokes Field Guide to the Birds of North America

The Stokes Field Guide to the Birds of North America is een vogelgids die meer dan 850 vogels in Noord-Amerika afbeeldt met foto’s. Zelf geef ik de voorkeur aan vogelgidsen met illustraties, omdat op die manier details beter uitgelicht kunnen worden. De The Stokes Field Guide to the Birds of North America lost dit probleem op door meerdere foto’s per vogel af te beelden. Dat betekent wel dat het een wat omvangrijkere vogelgids is. Ook deze vogelgids is verkrijgbaar via Bol.com. De levertijd is ongeveer een week.

Koop dit boek

#3. National Geographic Guide To The Birds Of North America van Jonathan Alderfer

National Geographic Guide To The Birds Of North America

De vogelgids National Geographic Guide To The Birds Of North America wordt alom geprezen vanwege het handzame formaat, de prachtige illustraties en het lichte gewicht (lichter althans dan de hierboven genoemde gidsen). Het is dus een veldgids in de ware zin van het woord. Het instituut National Geographic staat voor kwaliteit en dat zie je zeker aan deze vogelgids af. De levertijd van deze vogelgids is via Bol.com ongeveer een week.

Koop dit boek

#4. Peterson Field Guide to Birds van Roger Tory Peterson

peterson

Jazeker, ook in Noord-Amerika heeft met een ‘Peterson’ en evenals in Nederland is de  Peterson Field Guide to Birds ook daar dé klassieker onder de vogelgidsen. De Amerikaanse Peterson maakt wel onderscheid tussen Oost en West en is dan ook verkrijgbaar in twee edities. Check dus van te voren naar welk deel van Amerika je afreist. Beide edities zijn verkrijgbaar via Bol.com, de levertijd is ongeveer een week. Hier de editie: Oost en Centraal Noord-Amerika en hier de editie West Noord-Amerika. Ik ben eerlijk gezegd zelf geneigd om een van de eerder genoemde gidsen aan te schaffen of een oudere editie van de Peterson (uit 2008) die beide delen in één band combineert.

Koop dit boek

#5. Kaufman Field Guide to Birds of North America van Kenn Kaufman & Rick Bowers

Kaufman Field Guide to Birds of North America

Als laatste vogelgids voor volwassenen presenteer ik ook de Kaufman Field Guide to Birds of North America. Dit is de minst omvangrijke vogelgids van de vijf. De vogels worden afgebeeld door foto’s en dat overtuigt mij minder. Maar wie ben ik om Amerikaanse vogelaars tegen te spreken die deze gids in één adem noemen met de nummer 2 in dit overzicht. Het voordeel van ‘de Kaufman’ is het compacte formaat en het lichtere gewicht. Reken op een levertijd van ongeveer een week via Bol.com.

Koop dit boek

#6. National Geographic Kids Bird Guide to North America van Jonathan K. Alderfer

National Geographic Kids Bird Guide to North America

Speciaal voor kinderen deze vogelgids voor Noord-Amerika. Ongeveer 100 vogelsoorten worden beschreven en afgebeeld. Via Bol.com is de levertijd ongeveer een week.

Koop dit boek

Ik hoop dat ik je met dit overzicht van de beste vogelgidsen voor Noord-Amerika kan helpen bij het maken van een keuze. Veel vogelplezier aan de overkant van de plas toegewenst!

banner reisgidsen