beste verrekijkers van swarovski 42 ell

De beste verrekijkers van Swarovski

De verrekijkers van Swarovski vormen de absolute wereldtop. De techniek en ergonomie worden op het hoogst geprezen. De superieure techniek garant voor haarscherpe beelden in natuurgetrouwe kleuren. De verrekijkers liggen heerlijk in de hand. Wat zijn de beste verrekijkers van Swarovski om vogels te kijken? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet.

Om toch nog een paar sterke punten te noemen. Swarovski heeft een geheel eigen draagsysteem heeft ontwikkeld waardoor het dragen van je kijker comfortabeler is dan ooit. En de randonscherpte is vrijwel nihil. Dit lijkt misschien het begin van een advertentie, maar dat is het niet. Ik heb zelf weliswaar geen Swarovski, maar heb de modellen uitgebreid getest. Ben je op zoek naar het beste van het beste, dan zijn de modellen simpelweg je beste keuze. Is er dan geen nadeel te noemen? Jawel, eentje dan: de prijs. Die is beslist meer dan behoorlijk. Maar alles is relatief: deze kijkers gaan je leven lang mee en houden hun waarde vast. Welke modellen worden beschouwd als de beste verrekijkers van Swarovski om vogels te kijken?

De beste verrekijkers van Swarovski

N°1 Swarovski EL 8.5×42 W B Swarovision verrekijker

beste verrekijkers van swarovski 42

Door velen beschouwd als de beste verrekijker van dit moment. Winnaar van verrekijkertesten. Geroemd vanwege het kleurechte en fabelachtig heldere beeld. Een review op CameraNu:

‘Na een vergelijking van 5 topkijkers, werd dit de uiteindelijke keuze. Veel rust en scherpte in het beeld en de beelden lijken soms diepte te vertonen. Ook in de schemer geeft de kijker goed zicht. Het wordt geleverd met een fijne draagband. Je betaalt wel de hoofdprijs, maar dan heb je ook een fantastisch product, dat met een beetje voorzichtigheid levenslang meegaat.’


N°2 Swarovski EL 8×32 W B Swarovision verrekijker

Dit model van Swarovski is de beste verrekijker voor wandelaars. Wie wandelt (of fietst) wil liever geen enorm gewicht aan zijn nek hebben hangen. Dat geldt trouwens voor veel meer mensen dan alleen wandelaars. Dit model maakt gebruik van dezelfde techniek als de nummer 1, maar is compacter en een stuk lichter. Het is misschien ook goed om te bedenken dat deze 8×32 door de geavanceerde technieken een stuk beter presteert dan een 8×42 van jaren terug. Dubbel voordeel dus als je een vervangende verrekijker zoekt: én lichter én beter. Een review op CameraNu:

‘Echt een geweldige kijker! Mag ook wel voor dat geld). Rustig beeld, veel licht, ook met wandelen fijner dan mijn oude 10×42 EL. Ben er erg blij mee! Ik kan zo 1-2-3 geen minpunt ontdekken.’


N°3 Swarovski SLC 8×42 W B verrekijker

beste verrekijkers van swarovski slc

Zoek de verschillen tussen dit model en de EL 8,5×42. Ik heb diverse tests gezien en er eentje zelf gedaan, maar de verschillen zijn minimaal. Het verschil in prestaties gaat om een puntje hier en een puntje daar. Niet voor niets dat het SLC ook zo hoog scoort in alle testen. Dit model is echter wel honderden euro’s goedkoper dan de EL 8,5×42, terwijl de prestaties bijna gelijkwaardig zijn. Een review op CameraNu:

Scherpte, ongelofelijk wat je nog met de kijker ziet tijdens enorme schemer.’ 


Mijn advies

Ga je voor het aller-allerbeste, dan is de EL 8,5×42 de onbetwiste nummer één.

Ben je op zoek naar simpelweg de beste verrekijker, dan adviseer ik je de SLC 8×42. De prestaties van dit model zijn nagenoeg gelijk aan die van de EL8,5×42, maar de prijs ligt honderden euro’s lager. Ik vermoed dat voor de meeste mensen geldt dat zij het verschil tussen de EL en SLC niet eens zullen opmerken.

Ben je op zoek naar de meest comfortabele verrekijker, dan raad ik de EL 8×32 aan. Lekker compact en licht. Heerlijk.

Absoluut waar: een goede verrekijker maakt het verschil!

Sommige vogelaars bagatelliseren de betekenis van een verrekijker, maar het is toch echt waar: met een topkijker zie je véél en véél meer. Alle details komen simpelweg voor honderd procent tot hun recht in de kraakheldere en natuurgetrouwe beelden. Realiseer je dit wanneer je nog een beetje terug deinst voor de prijskaartjes die aan deze modellen hangen.

Topvogelaar Arjan Dwarshuis, bekend van zijn big year waarover hij het boek Een bevlogen jaar schreef, verwoordt het als volgt: ‘Alles wat ik door die verrekijker zag, leek in goud te veranderen: de vliegtuigstreep hoog boven onze tuin, de Nederlandse vlag op het Kurhaus en het kauwtje op de schoorsteen van de achterburen.’ Eén van de sponsoren van Dwarshuis was trouwens Swarovski, las ik in zijn boek. Maar dat was vele jaren nadat Dwarshuis de topkijker kocht waarover hij hierboven schrijft.

Uitproberen

Welke verrekijker voor jou het beste is, kun je lastig vanaf de bank bepalen. Mijn advies is om de modellen zelf te testen en niet alleen onder ideale omstandigheden. Op een zomerse dag weer is het zo helder, dat elke verrekijker een goed beeld zal geven. Een uitmuntende verrekijker zal ook en juist op een donkere dag het verschil maken. Mocht je budget de aanschaf van een Swarovski niet toelaten, bekijk dan mijn overzicht van de beste verrekijkers van dit moment om vogels mee te kijken. Dit overzicht is gerangschikt op volgorde van de prijs. Per prijsklasse de beste modellen. En ik verzeker je: voor een redelijke prijs kun je al een goede verrekijker kopen.

De beste verrekijkers van Leica en Zeiss

Bekijk hier het overzicht van de beste verrekijkers van Zeiss.

Bekijk hier het overzicht van de beste verrekijkers van Leica.