de beste verrekijkers om vogels te kijken

De beste verrekijkers van 2019

Op deze pagina vind je een overzicht van de beste verrekijkers van 2019 om mee vogels te kijken. Ik heb de verrekijkers ingedeeld naar prijsklasse. Want een beginnende vogelaar heeft in veel gevallen een heel andere wens dan een gevorderde vogelaar. Van instapmodel tot absolute top, je vindt het in de overzichten hieronder. Voor de allerbeste modellen scrol je helemaal naar beneden. Het zal je niet verbazen dat modellen van topmerken als Swarovski, Zeiss en Leica de ranglijst aanvoeren.

De beste verrekijkers van 2019

In de prijsklasse tot € 250,00 (instapmodellen)

ModelAfbeeldingOmschrijvingCameraNuBol.com
#1. Bynolyt Stork 8x42Door Roots Magazine verkozen tot de beste verrekijker in deze aantrekkelijke prijsklasse.
#2. Vortex Diamond 8x42Functioneel ontwerp.
Helder beeld bij weinig licht.
#3. Nikon Prostaff 7s 8x42review Nikon Prostaff 3S 8x42 verrekijkerHoogwaardig beeld.
Waterdicht tot 1 meter.
Lichtgewicht.

In de prijsklasse van € 250,00 tot € 500,00 (al een stuk beter)

ModelAfbeeldingOmschrijvingCameraNuBol.com
#1. Meopta MeoPro 8x42 HDDit geweldige model van Meopta kenmerkt zich door zeer hoogwaardige lenzen, een hoog gebruikscomfort en een zeer helder en scherp beeld.
#2. Bynolyt Buzzard III 8×42 SHRGemaakt voor vogelaars die een lichtsterke kijker met hoog comfort zoeken.
#3. Monarch 5 8x42review nikon monarch 5Scherpe en lichtsterke beelden en bovendien een heel degelijk ontwerp met een heerlijke ligging in de hand.

In de prijsklasse van € 500,00 tot € 1.500,00 (topmodellen)

ModelAfbeeldingOmschrijvingCameraNuBol.com
1. Swarovski SLC 8x42 W BEen heel lichtsterke verrekijker met hoogwaardige lenzen.

2. Leica Trinovid 8x42 HDleica-trinovid-hd-8x42-verrekijkerDankzij de hoogwaardige HD-technologie biedt deze robuuste en lichtgewicht verrekijker een haarscherp beeld en een superieure kleurneutraliteit.
3. Nikon Monarch HG 8x42nikon monarch hgHet topmodel in de veelgeroemde Monarch-serie van Nikon.

In de prijsklasse vanaf € 1.500,00 (absolute klasse)

ModelAfbeeldingenOmschrijvingCameraNuBol.com
1. Swarovski EL 8.5x42 W Bswarovski-el-8.5x42-beste-verrekijker-2018Volgens velen de beste verrekijker van dit moment, en ook volgens de testers van Roots Magazine.
2. Zeiss Victory 8x42 T* SFDit model van Zeiss benadert het niveau van de Swarovski EL en kan zich dus meten met het beste model.
3. Leica Noctivid 8x42Dit is een fantastische kijker met een prachtig contrast. Geeft meteen goed beeld, stelt gemakkelijk scherp. Ligt goed in de hand en laat geobserveerd object zeer fraai zien.
4. Swarovski EL 8x32 W BDit model van Swarovski wordt beschouwd als de allerbeste verrekijker voor wandelaars. Met dezelfde superieure techniek als de 8,5x42, maar dan een stuk compacter en lichter.

beste goedkope verrekijker

Tips bij het maken van een keuze

De beste verrekijkers van 2019… Een aantal modellen in verschillende prijsklassen. Maar wat zijn voor jou de beste verrekijkers van 2019? En hoe bepaal je dat? Hier een paar tips:

  • Bepaal allereerst je budget dan weet je in welke klasse je moet kijken. Ik raad je aan om dan ook de modellen in de prijsklasse erboven te bekijken. Wie weet besluit je dan om nog even door te sparen…
  • Bepaal de kwaliteitseisen waar de verrekijker aan moet voldoen. Alle verrekijkers in dit overzicht kun je als ‘goed’ kwalificeren. Je kunt er dus prima mee vogels kijken. Maar stel je hoge eisen aan helderheid, kleurechtheid, comfort, gewicht en dat soort zaken dan adviseer ik je om de modellen in de prijsklasse vanaf € 500,00 te bekijken. Dit zijn modellen die het predicaat uitstekend verdienen. Ga je voor de absolute top, dan betaal je de hoofdprijs. Maar reken wel nuchter: deze verrekijkers gaan je hele leven mee en je krijgt langdurige garantie voor het geval dat…
  • Heb je heel specifieke eisen, dan alle modellen even bekijken. Je kunt hierbij denken aan gewicht. Maar ook aan de close focus (hoe dichtbij de verrekijker scherp stelt). Als je insecten wilt bekijken, dan moet de close focus op heel dichtbij liggen, liefst op één tot twee meter.

De beste verrekijkers van 2019. Ik hoop dat ik je met dit overzicht een eindje op weg heb kunnen helpen!

beste verrekijkers van swarovski 42 ell

Gerelateerde artikelen

Bekijk hier mijn overzicht van verrekijkers voor beginnende vogelaars.

Ben je een fervente wandelaar of fietser, dan is het overzicht van compacte verrekijkers wellicht handig.

En wil je je kind enthousiast maken voor vogels kijken, dan heb ik hier een overzicht van goede en betaalbare verrekijkers voor kinderen.

Het onderhoud van je verrekijker verdient speciale aandacht. Ga je zuinig om met je verrekijker dan gaat hij een leven lang mee.