Vortex Crossfire 8x42 verrekijker

De beste verrekijkers onder 100,00 euro

Ben je een beginnende vogelaar, of een natuurliefhebber die niet heel intensief naar vogels kijkt, dan is een goedkope verrekijker vaak al goed genoeg. Maar de ene goedkope verrekijker is de andere niet! Ook al is het verleidelijk, koop nooit een verrekijker bij een supermarkt of een merkloos ding. Echt waar, daar kom je snel van terug. Op deze pagina zet ik een aantal verrekijkers op een rij die je niet meer dan honderd euro’s kosten. En omdat ik vind dat je je blik ook altijd iets verder dan de limiet moet werpen, ook een paar modellen die iets duurder zijn. Ik vermeld waar de kijkers verkrijgbaar zijn. De prijzen van de aanbieders vergelijken kan heel lonend zijn.

verrekijkers onder honderd euro

#1. Bynolyt Woodpecker 8×21 WP verrekijker

Kleine prijsjes, dan ook een kleine verrekijker. Bynolyt is inmiddels een gerespecteerd merk. Deze compacte verrekijker gebruik je vooral als de omstandigheden optimaal zijn, oftewel: wanneer er veel zonlicht is. Op donkere dagen presteert deze verrekijker minder. Hij kost nog geen € 80,00.


#2. Kowa SV25 8×25 verrekijker

Ook een kleintje, deze Kowa. Kowa is in vogelminnend Nederland eigenlijk alleen bekend van de populaire telescopen. Een Kowa-verrekijker heb ik nog nooit gezien, terwijl dit toch een betrouwbare fabrikant is. De Kowa SV25 8×25 verrekijker is ook een compacte verrekijker. Vooral dus geschikt voor wandelaars en fietsers. Maar ook voor reizigers best praktisch. Hij neemt nauwelijks ruimte in beslag en weegt ook bijna niks. Verkrijgbaar bij CameraNu en Bol.com.


verrekijker niet duurder dan honderd euro

#3. Konus Titanium Evo OH 10×42 WP verrekijker

Deze verrekijker is een stuk robuuster dan de twee hierboven. De diameter van de lenzen is een 42 millimeter en dat betekent dat dit model het in donkere omstandigheden iets langer zal uithouden. Een prima instapmodel voor de beginnende vogelaar of voor de ‘gewone’ natuurliefhebber.

verrekijker honderd euro

#4. Nikon Sportstar 10×25 EX verrekijker

Het laatste model dat niet duurder is dan honderd euro. Deze Nikon is ook weer een compact model. De voordelen van zo’n compacte verrekijker heb ik hierboven al genoemd: lichtgewicht en neemt nauwelijks ruimte in beslag. Ideaal voor wandelaars, fietsers en reizigers.


Vortex Crossfire 8x42 verrekijker

#5. Vortex Crossfire 8×42 verrekijker

Omdat ik vind dat je ook een stapje verder moet kijken dan de limiet van € 100,00 vermeld ik in dit overzicht ook een paar iets duurdere modellen. Puur omdat de kwaliteit al ietsje beter is. Kun je nog een paar maanden geduld opbrengen om te sparen, dan adviseer ik je om de aankoop nog even uit te stellen. Echt waar, van een betere verrekijker krijg je nooit genoeg. Dit robuuste model van Vortex levert een goed beeld, zeker vergeleken met de compacte verrekijkers die ik hierboven vermeldde.


Nikon Prostaff 3S 8x42 verrekijker

#6. Nikon Prostaff 3S 10×42 verrekijker

De Nikon Prostaff modellen kom ik regelmatig tegen in reviews en die zijn over het algemeen heel positief. Oftewel: dit is een prima instapmodel voor wie een allround verrekijker zoekt. Ook dit is een robuuster model waarmee het heel plezierig kijken is.


Mijn tips voor natuurbeleving en vogels kijken

Met deze tips beleef je de natuur nog intenser en komen de vogels letterlijk dichterbij:

(voor elk budget de drie beste opties)

(héél véél keuze, en zelfs met geheel contactloos verblijf en dus veilig!)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)