De beste verrekijkers om vogels te kijken van 2022

Vogels kijken doe je met een verrekijker. Maar het aanbod van verrekijkers is overweldigend. Wat is voor jou het beste model? En hoe bepaal je wat voor jou het beste model is? In dit artikel presenteer ik de beste verrekijkers om vogels te kijken van 2022 in een handig overzicht. Maar eerst iets over het kiezen van het optimale model voor jou.

Mijn tips bij het kiezen van een verrekijker

Regelmatig krijg ik de vraag van vogelaars in spe: wat is de beste verrekijker voor mij? Je kunt heel kort door de bocht natuurlijk verwijzen naar het allerbeste model van dit moment, maar dat is meteen ook het allerduurste model, namelijk de Swarovski NL Pure 8×42 verrekijker. Dit model is nog maar pas op de markt en de makers hebben kosten noch moeite bespaard om een fabelachtig goede verrekijker te creëren. Maar: niet iedereen telt zomaar even een paar duizend euro neer voor een verrekijker. Gelukkig zijn er ook goede modellen te verkrijgen in lagere prijsklassen. Geloof me: ook onder de € 300 kun je heel goede verrekijkers kopen. Kijk ook maar eens in mijn handige overzicht voor verrekijkers voor beginnende vogelaars. Dit is dus mijn eerste tip: bepaal je budget en kijk welke modellen dan in aanmerking komen. Ik adviseer je dan ook om naar de prijsklasse erboven te kijken. Wie weet besluit je dan om nog even door te sparen.

Mijn tweede tip is om gewoon eerst eens wat modellen te testen. Vraag andere vogelaars of je eens door hun verrekijker mag kijken. Dan voel je meteen hoe dat model in de hand ligt en zie je de verschillen in beeldkwaliteit. Je kunt natuurlijk ook in een goede winkel een aantal modellen gaan uitproberen.

Mijn derde tip is eigenlijk een waarschuwing: koop nooit een goedkoop prul. Echt waar, goedkoop is duurkoop. Verrekijkers bij de supermarkt zijn zelden tot nooit optimaal voor vogelaars. Merkloze verrekijkers kun je ook maar het beste laten liggen. Ga voor een gerespecteerd merk, heus die zijn er ook in de lagere prijsklasse.

Een goede verrekijker gaat bij goed onderhoud je hele leven mee. Het is dus een heel duurzame aanschaf. Ga je zo rekenen, dan is zelfs een dure verrekijker plots niet meer zo duur.

De beste verrekijkers om vogels te kijken van 2022

Ligt heerlijk in de hand.

Helder beeld, ook bij weinig licht.

Volledig multi-coated lenzen.

Door Roots Magazine verkozen tot beste verrekijker in deze prijsklasse.

Laag gewicht.

Haarscherp beeld.

Relatief laag gezicht.

Waterdicht!

Haarscherp beeld.

Hoogwaardige  lenzen.

Zeer helder en scherp beeld.

Hoog gebruikscomfort.

Scherp en lichtsterk beeld.

Hoog gebruikscomfort.

Relatief lichte verrekijker.

Scherp en lichtsterk beeld.

Hoog gebruikscomfort.

Relatief lichte verrekijker.

N° 1 in de klasse tot € 1.500:
GPO Passion HD 10x42  

Betaalbaar model in deze prijsklasse.

Natuurgetrouw en helder beeld.

Ergenomisch zéér prettig model

Haarscherp beeld.

Superieure kleurneutraliteit.

Hoogwaardige technologie.

Scherp en helder beeld van rand tot rand.

Extreem breed beeld.

Zéér comfortabel relatief gunstig geprijsd.

Dé nieuwe reeks topkijkers van Swarovski. Levert nóg meer kijkgemak, helderheid, lichtheid, contrast en stabiliteit op. En met een gezichtsveld van 159 meter is dit model onovertroffen. De ab-so-lu-te topkijker van dit moment!

Na de NL Pure hét topmodel van Swarovski. Nog altijd een revolutionair model dat garant staat voor levenslang fabuleuze kijkervaringen. En nu ook nog eens behoorlijk in prijs verlaagd!

Dit model van Zeiss ligt heerlijk in de hand, weet ik uit ervaring. Ook deze kijker levert een fabuleuze kijkervaring en een overweldigend breed gezichtsveld!

Gerelateerde artikelen

Bekijk hier mijn overzicht van verrekijkers voor beginnende vogelaars.

Ben je een fervente wandelaar of fietser, dan is het overzicht van compacte verrekijkers wellicht handig.

En wil je je kind enthousiast maken voor vogels kijken, dan heb ik hier een overzicht van goede en betaalbare verrekijkers voor kinderen.

Het onderhoud van je verrekijker verdient speciale aandacht. Ga je zuinig om met je verrekijker dan gaat hij een leven lang mee.