De beste verrekijker voor wandelaars

Wie veel wandelt, geniet ongetwijfeld ook van de natuur. Met een verrekijker geniet je echter nog veel meer van de natuur! Je ziet plotseling welke vogel er op vliegt. Of je kijkt een ree of vos in de ogen! Wat is de beste verrekijker voor wandelaars? Het antwoord op die vraag is niet zo moeilijk: een lichtgewicht verrekijker. Ik stelde al een overzicht samen van de tien beste verrekijkers voor wandelaars (en fietsers), maar ik kan er nu een elfde verrekijker aan toevoegen: de Eden verrekijker HD 8×32. Deze lichtgewicht verrekijker voel je niet om je nek hangen én hij levert je een bijzonder helder beeld op.

beste verrekijker voor wandelaars eden verrekijker HD 8x32

Review Eden verrekijker HD 8×32

Wie met mij mee gaat tijdens een vogelexcursie kan de Eden verrekijker HD 8×32 zelf uit proberen. Het is één van de drie verrekijkers die je dan kunt gebruiken en uitproberen. Ik ben zelf een fan van de Eden verrekijkers (ik gebruik de Eden verrekijker XP 10×42). Eden biedt een aantal verrekijkers aan met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De prijzen zijn laag, de kwaliteit is hoog. En daar hou ik van. Vogels kijken of van de natuur genieten hoeft beslist geen dure hobby te zijn. En dat hoeft al helemaal niet met de Eden verrekijker HD 8×32! Die is al helemaal zéér aantrekkelijk geprijsd!

Ik noem in het kort de sterke punten op van de Eden verrekijker HD 8×32:

  • Met een gewicht van slechts 480 gram heerlijk licht van gewicht. Je voelt hem niet aan je nek hangen.
  • Deze verrekijker is 10,5 centimeter breed. Ook makkelijk mee te nemen in een rugtas.
  • Zeer helder beeld. Details en diepte springen er heel goed uit.
  • Eenvoudig in te stellen voor brildragers.
  • Een soepel draaiden dioptrie-instelring waarmee je eventuele afwijkingen tussen je ogen kunt neutraliseren.
  • Een zeer wijd gezichtsveld: maar liefst 131 meter op 1.000 meter.
  • Een ontzettend lange fabrieksgarantie van 25 jaar.
  • Comfortabele draagriem. Licht elastisch en zacht materiaal.
beste verrekijker voor wandelaars eden verrekijker HD 8x32

Ervaringen met de Eden verrekijker HD 8×32

Tijdens excursies reageren deelnemers altijd heel posxitief op deze verrekijker. Ik merk dat mannen liefst kiezen voor een zwaardere verrekijker (8×42 of 10×42) en dat vooral vrouwen snel kiezen voor de Eden verrekijker HD 8×32. Dat heeft over het algemeen met het gewicht te maken. Een zwaardere verrekijker is moeilijker helemaal stil te houden en dus zal het beeld ook eerder gaan trillen. Maar ik denk dat de Eden verrekijker HD 8×32 ook voor mannen aantrekkelijk kan zijn. Immers, hoe lichter een verrekijker is, hoe prettiger je hem met je mee draagt tijdens je wandeling (of fietstocht).

En vind je de draagriem om je nek nog niet comfortabel genoeg, dan kun je altijd nog overwegen om een speciaal draagharnas voor verrekijkers aan te schaffen. Met zo’n harnas hangt de verrekijker stabiel voor je (hij stuitert niet met elke stap tegen je buik of borst). Ook hangt de verrekijker niet aan je nek, maar aan je schouders en romp en dat is een stuk comfortabeler.

Voldoende licht

Daar komt nog iets bij: veel mensen kijken vooral overdag naar vogels, en dan ook nog eens wanneer het mooi weer is. Precies op die momenten dus dat de zon het felst schijnt. Dan is er voldoende licht om ook door een compacte verrekijker als deze Eden vogels te kijken.

jako van gorsel met verrekijker

Want wat is het geval: de 8 staat voor de vergroting. Deze verrekijker vergroot dus 8 keer. Dat zorgt voor een heel rustig en stabiel beeld. De 32 staat voor de diameter van de voorste lenzen. Hoe groter dit getal, hoe meer licht er in de verrekijker valt en hoe beter de verrekijker presteert in donkere omstandigheden. Een diameter van 32 is niet de grootste diameter; in de schemering zal deze verrekijker dus een donker beeld opleveren en zul je details niet zo goed meer zien. Maar wat ik hierboven al aangaf: ben jij iemand die vooral overdag vogels kijkt, dan merk je hier helemaal niets van en is het beeld mooi helder.

Kortom, wat mij betreft is de Eden verrekijker HD 8×32 de beste verrekijker voor wandelaars in deze prijsklasse. Natuurlijk, er zijn betere verrekijkers, maar daar betaal je dan ook vele honderden euro’s of soms zelfs duizenden euro’s meer voor. Heb je dat er niet voor over, dan kan ik dit model van Eden zeker aanraden!

Verwelkom nieuw leven in jouw tuin dit broedseizoen!