De beste telescopen om vogels te kijken

Vogels kijken doe je met een verrekijker en liefst ook met een telescoop. Vaak staan de vogels net iets te ver weg om met je verrekijker alle details te zien. Dan heb je toch echt een telescoop nodig. Om aan de rand van een natuurgebied het hele gebied te kunnen afspeuren. Of om vanuit een vogelkijkhut de vogels voor je neus te toveren. Een goede telescoop verricht wonderen. Vandaar dat ik op deze pagina een overzicht biedt van de beste telescopen om vogels te kijken. De rangschikking is gebaseerd op mijn eigen kijkervaringen, testrapporten en ervaringen van andere vogelaars.

Beste telescopen om vogels te kijken
Wat de beste telescopen om te vogels te kijken zijn blijkt uit productvergelijkingen. Daarom heb ik een paar testen geraadpleegd om een beeld te krijgen. Daarnaast ken ik een aantal vogelaars die allemaal een ander merk bezitten. En heb ik een vergelijking gemaakt. Per model en merk een korte omschrijving. Voor de technische details verwijs ik je naar de website van een leverancier. Klik hiervoor op de blauwe knop.

Verantwoording bij het overzicht van de beste telescopen om vogels te kijken

Om het overzicht van de beste telescopen om vogels te kijken samen te stellen, bezocht ik de winkel van Vogelbescherming Nederland. Ook testte ik tijdens het Vogelfestival alle aanwezige telescopen. Tja, en verder kom ik natuurlijk wel eens een vogelaar met een telescoop tegen, en dan vraag ik altijd vriendelijk of ik even door de telescoop mag kijken. Verder helpen testrapporten in binnen- en buitenland natuurlijk enorm. Maar eerlijk is eerlijk: zo gek veel topmerken zijn er niet in telescopenland. Wie het geld ervoor over heeft kiest in ons land vaak voor de modellen van Swarovski (en terecht). Wie minder te besteden heeft, kiest voor een Vortex of een Kowa.

Mijn tips voor natuurbeleving en vogels kijken

Met deze tips beleef je de natuur nog intenser en komen de vogels letterlijk dichterbij: