De beste telescopen om vogels te kijken

Vogels kijken doe je met een verrekijker en liefst ook met een telescoop. Vaak staan de vogels net iets te ver weg om met je verrekijker alle details te zien. Dan heb je toch echt een telescoop nodig. Om aan de rand van een natuurgebied het hele gebied te kunnen afspeuren. Of om vanuit een vogelkijkhut de vogels voor je neus te toveren. Een goede telescoop verricht wonderen, echt waar. Vandaar dat ik op deze pagina een overzicht biedt van de beste telescopen om vogels te kijken.

Beste telescopen om vogels te kijken
Wat de beste telescopen om te vogels te kijken zijn blijkt uit productvergelijkingen. Daarom heb ik een paar testen geraadpleegd om een beeld te krijgen. Daarnaast ken ik een aantal vogelaars die allemaal een ander merk bezitten. En heb ik een vergelijking gemaakt. Per model en merk een korte omschrijving. Voor de technische details verwijs ik je naar de website van een leverancier. Klik hiervoor op de blauwe knop.

Verantwoording bij het overzicht van de beste telescopen om vogels te kijken

Om het overzicht van de beste telescopen om vogels te kijken samen te stellen, bezocht ik de winkel van Vogelbescherming Nederland. Ook testte ik tijdens het Vogelfestival alle aanwezige telescopen. Tja, en verder kom ik natuurlijk wel eens een vogelaar met een telescoop tegen, en dan vraag ik altijd vriendelijk of ik even door de telescoop mag kijken. Maar eerlijk is eerlijk: de beste telescopen om vogels te kijken zijn dun bezaaid. Je hebt een paar absolute topmerken en meer is er niet. Dat maakt het samenstellen van een overzicht van de beste telescopen om vogels te kijken ook weer niet zo heel lastig.

Mis je een model in dit overzicht van de beste telescopen om vogels te kijken?

Kijk, iedereen heeft een blinde vlek. En dat kan ook voor mij gelden. Wis en waarachtig. Mis je een model in dit overzicht van de beste telescopen om vogels te kijken, reageer dan gerust door het invullen van het formulier hieronder. Ik vraag je wel vriendelijk om een goede onderbouwing te geven en daar waar mogelijk te verwijzen naar testrapporten. Ik heb helaas niet de beschikking over een magazijn vol telescopen en moet dus soms ook afgaan op wat experts vinden.

 

 

Tips van visdief
Zakgids Vogels van Nederland en België er
alle vogels van europa
digiscoping
roofvogels en uilen van Noordwest Europa