De beste nestkastjes

Veel vogels broeden in (boom)holtes. Jammer genoeg zijn die in de bebouwde kom niet veel te vinden. En ook in boomrijkere gebieden valt het soms tegen, omdat oude bomen worden verwijderd. Of huizen worden gerenoveerd waardoor echt alle gaatjes worden dicht gesmeerd. Gelukkig kunnen wij deze vogels helpen! Voor deze vogels zijn er op maat gemaakte nestkastjes te koop. In het overzicht vind je de beste nestkastjes. Nestkastjes die rekening houden met de woonwensen van hun bewoners.

De beste nestkastjes…

Voor huismus en bonte vliegenvanger

beste nestkastjes voor de huismus

De Nestkast El Paso is met een invliegopening van 34mm ideaal voor huismussen. Maar ook mezen, bonte vliegenvangers en boomklevers kunnen hun intrek nemen in deze nestkast.

Voor koolmees en kuifmees

beste nestkastjes

Voor koolmezen wordt een groot aantal nestkastjes aangeboden die elk hun voordeel hebben. Kies voor een nestkast met een metalen plaatje wanneer je zeker wil zijn dat spechten er niet in kunnen. Of kies voor een uitgeholde boomstam als je die mooier vindt.

Voor de spreeuw

beste nestkastjes voor de spreeuw

Met een invliegopening van 45 mm zijn deze nestkasten ideaal voor spreeuwen. Maar ook een grote bonte specht neemt soms haar intrek in dit nestkastje.

Voor het winterkoninkje

beste nestkastjes voor de winterkoning

Met deze loungenesten biedt u uw tuinvogels een fijn schuilplekje voor de nacht. Hang hem op een veilige, beschutte plaats en mezen, roodborstjes en andere kleine vogels zoals de winterkoning zullen er dankbaar gebruik van maken!

Voor het roodborstje

beste nestkastjes voor de roodborst

Deze nestkastjes zijn door hun open constructie bijzonder geschikt voor de grauwe vliegenvanger, roodborst, winterkoning en witte kwikstaart.

Voor spechten

beste nestkast voor spechten

De Nestkast Specht Malmö heeft een heel klein voorgeboord gaatje. De specht kan zo de invliegopening van de nestkast zelf open en groter hakken.

Voor de steenuil

beste nestkast voor steenuilen

De speciale ingang van de nestkast voor steenuilen beschermt de uilen tegen de marter en zorgt ervoor dat de nestkast altijd goed donker is. In de grote nestkamer kunnen de pasgeboren uiltjes hun vleugels strekken en vliegoefeningen doen zonder de veiligheid van de nestkast te hoeven verlaten. 

Bekijk hier het complete aanbod van nestkastjes

vivara beste nestkastjes pimpelmees

Het aanbod van nestkastjes is natuurlijk nog veel groter dan ik op deze pagina kan laten zien. Misschien ben je op zoek naar een fantasiemodel of een driehoekig nestkastje? Of een nestkastje van milieuvriendelijk beton? Bekijk hier het complete aanbod van nestkastjes.