vivara beste nestkastjes pimpelmees

De beste nestkastjes

Veel vogels broeden in (boom)holtes. Jammer genoeg zijn die in de bebouwde kom niet veel te vinden. En ook in boomrijkere gebieden valt het soms tegen, omdat oude bomen worden verwijderd. Of huizen worden gerenoveerd waardoor echt alle gaatjes worden dicht gesmeerd. Gelukkig kunnen wij deze vogels helpen! Voor deze vogels zijn er op maat gemaakte nestkastjes te koop. In het overzicht vind je de beste nestkastjes. Nestkastjes die rekening houden met de woonwensen van hun bewoners.

De beste nestkastjes…

Voor huismus en bonte vliegenvanger

vivara beste nestkastjes huismus

De Nestkast El Paso is met een invliegopening van 34mm ideaal voor huismussen. Maar ook mezen, bonte vliegenvangers en boomklevers kunnen hun intrek nemen in deze nestkast. De nestkast biedt een hoogwaardige kwaliteit en functionaliteit zoals bij alle Vivara nestkasten. Het metalen plaatje beschermt de invliegopening extra. Het gat kan niet worden opengehakt of geknaagd door spechten en eekhoorns.

Voor koolmees en kuifmees

vivara beste nestkastjes koolmees

De Nestkast Travis heeft een invliegopening van 32 mm en is daardoor in het bijzonder geschikt voor grotere mezen als de kool- en kuifmees. 
Het hout van deze serie nestkasten is thermisch gemodificeerd. Het is in een zuurstofarme omgeving verhit tot meer dan 180 ⁰C. Hierdoor ontstaat er een chemische verandering in de structuur van het hout. Dit verhoogt de duurzaamheid.

Voor de spreeuw

vivara beste nestkastjes spreeuw

Het bijzondere van deze nestkast voor spreeuwen ten opzichte van de bekende modellen spreeuwen nestkasten is de uitbouw bij de invliegopening. Dit geeft bescherming tegen marters. De marter kan namelijk niet bij het nest in de kast komen. Een ander voordeel van deze spreeuwen nestkast met uitbouw is dat het nest veel schoner blijft.

Voor het winterkoninkje

beste nestkastjes winterkoning

Dit nestkastje is speciaal ontwikkeld voor winterkoninkjes. Ook roodborstjes schijnen van dit nestkastje gebruik te maken, maar daarvoor zou ik liever het halfopen model hieronder kiezen. Volgens Vogelbescherming Nederland willen roodborstjes namelijk geen invlieggaatje.

Voor het roodborstje

beste nestkastjes roodborst

Een nestkast voor het roodborstje. Ook de witte kwikstaart en de grauwe vliegenvanger kunnen er gebruik van maken. Plaats de nestkast uit de wind en op minimaal 2 meter hoogte. Plaats de nestkast nooit aan de zonkant om te voorkomen dat de temperatuur in de nestkast te hoog oploopt.

Voor spechten

beste nestkastjes spechten

Deze nestkast is speciaal ontworpen voor spechten. Zo heeft het deze nestkast een extra dikke komvormige bodem voor de eieren en een afgesloten vliegopening welk spechten van nature zelf uithakken. In de winter bewijst de kast vaak goede diensten voor de vogels om te schuilen tegen het barre weer. Inclusief deur om nestkast te kunnen openen voor schoonmaak.

Voor de steenuil

vivara beste nestkastjes steenuil

Door het plaatsen van deze nestkast draagt u een steentje bij aan het op peil houden van het aantal steenuilen. Vul de nestkast met een laagje bosgrond of turf en hang deze op minimaal 2 meter hoogte op in een boom op een tak (in het verlengde van de tak). De nestkast Steenuil Thoonen biedt dezelfde kwaliteit en functionaliteit als u gewend bent van alle Vivara nestkasten.

Nestmateriaal voor nestkastjes

beste nestkastjes nestmateriaal voor wilde vogels

Vogels zoals meesjes, roodborstjes en vinken vinden in de vrije natuur niet altijd het geschikte nestmateriaal. Met dit nestmateriaal kan je hen helpen om een perfect en warm nest te maken.

Bekijk hier het complete aanbod van nestkastjes

vivara beste nestkastjes pimpelmees

Dit overzicht biedt een kleine selectie van nestkastjes voor (tuin)vogels. Het aanbod is natuurlijk nog veel groter. Misschien ben je op zoek naar een fantasiemodel of een driehoekig nestkastje? Of een nestkastje van milieuvriendelijk beton?
Bekijk hier het complete aanbod van nestkastjes.