De beste natuurcampings in Zeeland

Rust en ruimte, dichtbij de natuur of het liefst: er midden in, en weg van de massa. Dat typeert de Zeeuwse natuurcampings die je op deze pagina aantreft. Ze bevinden zich op de koppen van de eilanden, tegen de Noordzee aan. De ruime, groene standplaatsen doen weldadig aan. Dit zijn de beste natuurcampings in Zeeland, verkozen door de ANWB in de gids Charmecampings Nederland (en waarin je natuurlijk véél méér natuurcampings in aantreft).

Vakantiehuis midden in de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je vakantiehuisjes midden in de natuur, in Nederland en ver daarbuiten. Je geniet van de stilte en vooral: van de natuur!

De beste natuurcampings van Nederland

Schouwen-Duiveland, Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen, daar moet je zijn. Vijf campings in totaal, waarvan er vier pal achter de duinen liggen. Voor alle campings geldt dat je er het beste proeft dat Zeeland te bieden heeft.

1. Landschapscaming De Zonnehoeve, Zonnemaire (Schouwen-Duiveland)

Op het zonnige Schouwen-Duiveland ligt de authentieke boerderij ”de Zonnehoeve”. Deze typisch Zeeuwse boerderij uit de 18e eeuw met zijn grote zwarte houten schuren heeft een rustieke uitstraling, waar alle kenmerken van het boerenleven zijn blijven bestaan. De boerderij is uitgeroepen tot mooiste boerderij van Nederland en de camping was Vekabo camping van het jaar. De grootse opzet met veel ruimte en groen zijn een weldaad voor bewoners en gasten (plaatsen van 300 tot 400 m.2). Er zijn seizoensplaatsen, toerplaatsen en camperplaatsen, tevens is er een mooie stacaravan te huren.

Er is een stiltetuin waar campinggasten kruiden mogen plukken. Er is een hut om sterren te kijken. Kinderen mogen in de weer met de dieren, ze mogen zelfs de koeien melken! Er is een grote speelweide voor kinderen. Zwemmen doe je in het Grevelingenmeer (op 500 meter van de camping) of in de Noordzee (op 10 kilometer).

2. Camping Agri-Nova, Renesse (Schouwen-Duiveland)

Camping Agri-Nova is gelegen tussen Renesse en Burgh-Haamstede, in de nabijheid van bos, duinen, zee en strand. De kampeerplaatsen zijn zeer ruim opgezet; minimaal 200 m² (gras) en zijn autovrij. Luxe nieuwe sanitaire voorzieningen en alle aansluitingen op de kampeerplaats dragen bij aan een ontspannen en onbezorgde vakantie. De ruimte rondom de camping is ingericht als natuurgebied.

Voor kinderen is er een speel- en vliegerweide. De eigenaar organiseert natuurwandelingen en fietstochten. Eén keer in de week kun je een rit met paard en wagen maken. In hoogseizoen is er gratis busvervoer naar het strand. Een oase van rust!

3. Resort Land & Zee, Scharendijke (Schouwen-Duiveland)

Op Schouwen-Duiveland, verscholen achter de duinen van het Noordzeestrand en het Grevelingenmeer, ligt aan de mond van de Brouwersdam, Resort Land & Zee.  
In deze bijzondere wateromgeving spot je een zeehond, zie je een ree & geniet je van de prachtige zonsondergangen.

Dwars door het resort loopt een natuurplas. Over het hele terrein zijn natuurlijke speelelementen geplaatst. Het strand bereik je via een trap over de duinen. Ideaal gelegen dus voor wie met het geruis van de zee wil opstaan én gaan slapen.

4. Camping De Boshoek, Serooskerke (Walcheren)

Tussen de Zeeuwse akkers, dichtbij zee en strand ligt minicamping de Boshoek. Een sfeervolle plek voor jong en oud. Gelegen op ongeveer 3 kilometer van het strand. De camping ligt deels in een oude hoogstamboomgaard. Voor kinderen zijn er veel speelmogelijkheden. Ze kunnen er zelfs ponyrijden.

de beste natuurcampings van zeeland

5. Camping Wulpen, Cadzand (Zeeuws-Vlaanderen)

Een natuurcamping die wij zelf een aantal jaar geleden hebben bezocht. We stonden er twee weken en hebben er enorm genoten! De camping ligt rond een oude boerderij en is bijzonder bloemrijk. Er is een kruidentuin. Honden zijn beperkt toegestaan. Vlonders voor de voortent zijn te huur. Dé attractie voor ons waren de fossiele haaientanden die we vrijwel elke dag gingen zoeken op het strand. In het dorp zijn speciale zeven te koop en ook stevige scheppen. De camping ligt op ongeveer 1,5 kilometer van het strand. Een aanrader wat mij betreft!

Voor de beste natuurcampings in heel Nederland raadpleeg je de handige gids Charmecampings Nederland.

Mijn tips voor natuurbeleving

Zo beleef je de natuur nog intenser!

(héél véél keuze, in nagenoeg heel Europa!)

(voor elk budget de drie beste opties)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)