De beste GPS-apparaten

Veel vogelaars combineren vogels kijken met wandelen. Te voet een natuurgebied verkennen is de beste kennismaking met de omgeving en groot voordeel: je ziet ondertussen veel vogels. Veel wandelaars gebruiken wandelnavigatie om de route te volgen. Je kunt je smartphone gebruiken, maar handiger is een GPS-apparaat. Voordelen van een GPS-apparaat ten opzichte van de smartphone is dat een GPS-apparaat energiezuiniger is (de batterijen gaan dus langer mee) en dat GPS-apparaten waterdicht zijn.


De beste GPS-apparaten
Maar wat is nu het beste GPS-apparaat? Dat is een belangrijke vraag, want evenals veel gadgets zijn ook GPS-apparaten niet goedkoop. Hou rekening met prijzen vanaf € 150 en dat is dan de goedkoopste. Ik heb eens wat rondgestruind op internet en een aantal reviews en testen geraadpleegd. Gericht op het vinden van een antwoord op de vraag: wat is het beste GPS-apparaat? Naast de basisvereiste dat GPS-apparaten aan technische kwalificaties moeten voldoen, vind ik het vooral van belang dat de GPS-apparaten in de praktijk zijn getest. In het veld dus, door wandelaars. Bediening en nauwkeurigheid zijn dan te testen punten. En voor thuis: de samenwerking met een computer. Je zult immers regelmatig kaartmateriaal op je GPS-apparaat moeten zetten.

Opvallend is dat GPS-apparaten van het merk Garmin er duidelijk uit schieten. Veel mensen zijn enthousiast over de GPS-apparaten van dit merk. Ze liggen lekker in de hand, zijn energiezuinig en gebruikersvriendelijk. Deze modellen kosten tussen de € 250 en € 300. Qua techniek leveren ze wat je als wandelaar nodig hebt of blinken hierin uit. De twee modellen van Garmin die als beste uit de bus komen staan hieronder. Voor technische details klik je op de button ‘meer informatie’.

 

Garmin eTrex® 30x incl. Garmin Topo Active kaart van West-Europa

Garmin eTrex® 30x

meer-informatie-button

Garmin eTrex Touch 35 outdoor navigatie West-Europa

Garmin eTrex Touch 35

meer-informatie-button

recensies van natuurreisgidsen