beste goedkope verrekijker

De beste goedkope verrekijkers

Voor een ‘gewone’ natuurliefhebber of beginnende vogelaar hoeft de aanschaf van een verrekijker geen financiële buikpijn op te leveren. Er zijn voldoende goedkope verrekijkers op de markt die toch een aardige beeldkwaliteit opleveren. Wil je niet meteen voor een dure verrekijker van één van de topmerken Swarovski, Leica of Zeiss gaan, dan is dit een aangename troost.

De beste goedkope verrekijkers

Toch raad ik je aan om ook bij de aanschaf van een goedkope verrekijker een model van een gerenommeerd merk te kiezen. De reden? Deze merken staan voor een bepaalde kwaliteit. Een verrekijker die je bij de Aldi koopt, of een merkloos prul, heeft als groot risico dat je er na een paar weken klaar mee bent. De beeldkwaliteit valt tegen en dat zet een domper op jouw natuurbeleving. En echt waar: een goede verrekijker kan beslist betaalbaar zijn.

Ben je trouwens benieuwd naar het verschil tussen een goedkope verrekijker en een dure, lees dan dit informatieve artikel. Conclusie: hoe duurder, hoe geavanceerder de kijker.

De beste goedkope verrekijkers

In mijn keuze voor de beste goedkope verrekijkers liet ik me leiden door een aantal testen door gerenommeerde organisaties als Roots Magazine en Aubudon. De kijkers zijn niet duurder dan € 250,00. Vind je dit nog te duur, dan raad ik je aan om nog even door te sparen. Ik heb zelf verschillende prulkijkers versleten tot ik een iets duurdere verrekijker (maar nog altijd niet héél duur) kocht. Dat leverde me ontzettend veel extra kijkplezier op.

Dit is mijn overzicht van de beste goedkope verrekijkers:

Door Roots Magazine verkozen tot beste verrekijker in deze prijsklasse.

Laag gewicht.

Haarscherp beeld.

Ligt heerlijk in de hand.

Helder beeld, ook bij weinig licht.

Volledig multi-coated lenzen.

Relatief laag gezicht.

Waterdicht!

Haarscherp beeld.

Hoogwaardige  lenzen.

Zeer helder en scherp beeld.

Hoog gebruikscomfort.

Scherp en lichtsterk beeld.

Hoog gebruikscomfort.

Relatief lichte verrekijker.

Scherp en lichtsterk beeld.

Hoog gebruikscomfort.

Relatief lichte verrekijker.

Zéér lichtsterk.

Nagenoeg gelijkwaardig aan de absolute top, maar:

honderden euro's goedkoper!

Haarscherp beeld.

Superieure kleurneutraliteit.

Hoogwaardige technologie.

Scherp en helder beeld van rand tot rand.

Extreem breed beeld.

Zéér comfortabel.

Volgens velen de beste verrekijker van dit moment, en ook volgens de testers van Roots Magazine.

Dit model van Zeiss benadert het niveau van de Swarovski EL en ligt heerlijk in de hand, weet ik uit ervaring. Ook deze kijker levert een fabuleuze kijkervaring.

Een fantastische kijker met een geweldig contrast. Geeft meteen goed beeld, stelt gemakkelijk scherp en ligt goed in de hand.