beste goedkope verrekijker

De beste goedkope verrekijkers

Voor een ‘gewone’ natuurliefhebber of beginnende vogelaar hoeft de aanschaf van een verrekijker geen financiële buikpijn op te leveren. Er zijn voldoende goedkope verrekijkers op de markt die toch een aardige beeldkwaliteit opleveren. Wil je niet meteen voor een dure verrekijker van één van de topmerken Swarovski, Leica of Zeiss gaan, dan is dit een aangename troost.

De beste goedkope verrekijkers

Toch raad ik je aan om ook bij de aanschaf van een goedkope verrekijker een model van een gerenommeerd merk te kiezen. De reden? Deze merken staan voor een bepaalde kwaliteit. Een verrekijker die je bij de Aldi koopt, of een merkloos prul, heeft als groot risico dat je er na een paar weken klaar mee bent. De beeldkwaliteit valt tegen en dat zet een domper op jouw natuurbeleving. En echt waar: een goede verrekijker kan beslist betaalbaar zijn.

Ben je trouwens benieuwd naar het verschil tussen een goedkope verrekijker en een dure, lees dan dit informatieve artikel. Conclusie: hoe duurder, hoe geavanceerder de kijker.

De beste goedkope verrekijkers

In mijn keuze voor de beste goedkope verrekijkers liet ik me leiden door een aantal testen door gerenommeerde organisaties als Roots Magazine en Aubudon. De kijkers zijn niet duurder dan € 250,00. Vind je dit nog te duur, dan raad ik je aan om nog even door te sparen. Ik heb zelf verschillende prulkijkers versleten tot ik een iets duurdere verrekijker (maar nog altijd niet héél duur) kocht. Dat leverde me ontzettend veel extra kijkplezier op.

Dit is mijn overzicht van de beste goedkope verrekijkers:

ModelOmschrijvingCameraNuBol.com
#1.
Bynolyt Stork
8x42
Beste verrekijker in deze aantrekkelijke prijsklasse.
(Volgens Roots Magazine)
#2.
Vortex Diamond
8x42
Functioneel ontwerp.
Helder beeld bij weinig licht.
#3.
Nikon Prostaff 7s
8x42
Hoogwaardig beeld.
Waterdicht tot 1 meter.
Lichtgewicht.