De beste betaalbare verrekijkers

Je bent een beginnende vogelaar en je bent op zoek naar een goede en betaalbare verrekijker. Of je bent een vogelaar die het budget niet heeft, of er niet over heeft, om een verrekijker van enkele duizenden euro’s aan te schaffen. Wel, ik verzeker je: een goede verrekijker is er al in de betaalbare prijsklasse van € 200,00 tot € 500,00. Hieronder bied ik een overzicht van de beste betaalbare verrekijkers in deze prijsklasse. Wat voor jou betaalbaar is, dat bepaal je natuurlijk zelf. Mijn advies is: kijk ook altijd naar een verrekijker iets boven je budget. Dan kun je altijd besluiten het goedkopere model aan te schaffen of nog even door te sparen voor het iets duurdere model. Onder het overzicht geef ik nog wat meer toelichting.

De beste betaalbare verrekijkers van dit moment

Model

Toelichting

Prijzen vergelijken*

De GPO Passion EO 10x42 wordt geroemd door zijn uitstekende beeldkwaliteit, het hoogwaardige ED glas en de zeer prettige handligging. De makers hebben hun sporen verdiend bij het gerenommeerde merk Zeiss. Zit wel precies op de grens van € 500,00. 

N° 2. Vortex Piper HD 8x42 NEW Verrekijker

De vernieuwde uitvoering. Vortex is een betrouwbare aanbieder van betaalbare en toch kwalitatief hoogwaardige verrekijkers. Het HD-glas zorgt voor een optimaal en natuurgetrouw beeld.

De Bynolyt Yellowbird 8x42 verrekijker is een robuuste verrekijker die beschikt over ED-glas en een zeer natuurgetrouw beeld oplevert. De beeldkwaliteit is hoog en het gezichtsveld ontzettend breed. 

Een behoorlijk zware verrekijker, de zwaarste zelfs in dit overzicht (770 gram). En toch oordeelden de testers verrassend positief over deze verrekijker. De redenen? Mooie kleuren, soepele scherpstelling en de ‘lekkere’ ligging in de hand. Het gezichtsveld is 126 meter.

De fabrikant heeft dit model helemaal gerestyled. Het werd lichter en ligt dus beter in de hand. Verder roemen de testers dit model vanwege het heldere beeld. Het gewicht is 692 gram en het gezichtsveld 120 meter. Ik vind het zelf wel een strak en stoer model. Bovendien één van de goedkopere modellen in deze test.

De Bynolyt Stork is met de Vortex Diamondback in zijn prijsklasse het beste instapmodel. Voor de beginnende vogelaars en voor de allround natuurliefhebber is dit een degelijk en betaalbaar model. 

Een verrassende outsider in dit overzicht. Ik kwam dit model tegen en ontdekte dat de Kowa-verrekijkers een enorme inhaalslag hebben gemaakt op het gebied van kwaliteit. En dat de prijs ook nog eens acceptabel is, is mooi meegenomen.

* Met een bestelling via één van deze partners steun je de visdief; dit kost je niets extra's.

Toelichting op dit overzicht

Dit overzicht loopt grofweg van hoger geprijsd naar lager geprijsd in de prijsklasse € 200,00 tot € 500,00. Het beste model vind ik dat van GPO. De makers van GPO hebben als doel gesteld topverrekijkers te produceren tegen zo aantrekkelijk mogelijke prijzen voor de consument. Zij hebben hun sporen verdiend bij het gerenommeerde merk Zeiss. De verrekijkers van GPO worden veelvuldig geroemd.

Natuurlijk bieden de modellen Zeiss Terra, Bynolyt Yellowbird en Kowa ook een uitstekende kwaliteit, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar de Zeiss en Bynolyt. De beeldkwaliteit van deze twee modellen vind ik toch nog net ietsje beter ten opzichte van de Kowa.

De beste keuze

Dat een betaalbare verrekijker beslist niet héél duur hoeft te zijn, wordt bewezen door de Bynolyt Stork en de Vortex Diamondback. Als het aankomt op betaalbaarheid, dan acht ik deze verrekijkers de beste keuze. Ze leveren een prima beeldkwaliteit waar je jarenlang plezier aan beleeft.

Wat bepaalt de verschillen?

Mocht je je afvragen wat nu de belangrijkste verschillen zijn tussen de iets duurdere modellen in dit overzicht, en de goedkopere, dan is dat vooral: de gebruikte materialen en afwerking. De onderdelen van de iets duurdere modellen zijn van iets hogere kwaliteit. Bovendien zijn de lenzen voorzien van geavanceerdere coatings waardoor de beeldkwaliteit nog beter iets. Ook is een element als de draagriem vaak net iets beter. Maar ondanks dat, verzeker ik je dat je met de Bynolyt Stork en de Vortex Diamondback de vogels uitstekend kunt zien en onderscheiden! Wil je vogels kijken, dan hoef je dus gelukkig niet meteen heel diep in de buidel te tasten. Sterker nog: menig doorgewinterde vogelaar kijkt met een verrekijker uit deze prijsklasse.

Verwelkom nieuw leven in jouw tuin dit broedseizoen!