De beste vogelgidsen voor kinderen
Het vinden van een speciale vogelgids voor kinderen van 10 tot 15 jaar is soms best lastig. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste vogelboeken en vogelgidsen voor kinderen waarbij ik gelet heb op kwaliteit. Slechts één gids is speciaal voor kinderen geschreven (#8. Vogelgids voor kids). De overige gidsen zijn ook geschikt voor volwassenen, maar door de toegankelijke schrijfstijl acht ik ze ook bruikbaar voor tieners.

banner top 10 de allerlaatste

De beste vogelgidsen voor kinderen vanaf 10 jaar

#1. Vogels, verrassend dichtbij

Wat een ontzettend leuke en goede vogelgids voor kinderen is dit! Toen deze gids uit de verpakking kwam ‘rollen’ was ik meteen verkocht. Voor kinderen is deze kleurige en fleurige vogelgids een heerlijke kennismaking met vogels kijken. Niet alleen de meest voorkomende vogels worden besproken, je krijgt ook een zee aan praktische tips over bijvoorbeeld de keuze van een verrekijker en de beste vogelgebieden in binnen- en buitenland. Ook kun je achterin de gids notities maken en je waarnemingen noteren. Mijn kinderen doken er ook als spreeuwen bovenop en dat zegt genoeg. Dit is voor kinderen echt de onbetwiste nummer 1! Een prachtige uitgave van KNNV Uitgeverij.

vogels

meer-informatie-button

#2. Hayman’s Zakgids – Vogels

Een compacte zakgids waarin alle Europese broedvogels (450) worden besproken. De topauteurs hebben meerdere zakgidsen op hun naam staan en slagen erin om vaktermen te vermijden. Daarmee is deze gids ook geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar. Ondanks het compacte formaat worden bij elke soort verrassend veel illustraties getoond waarbij de auteurs ook nog eens allerlei details aanwijzen.

meer-informatie-button

#3. Zakgids vogels van Nederland

De omschrijvingen in deze gids zijn kort en bondig. De auteurs vermijden vaktermen en daarmee is deze gids geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 13. Per soort worden meerdere afbeeldingen getoond waarbij de auteurs ook nog wijzen op allerlei details. Kortom, ook een goede vogelgids voor kinderen. Deze gids is bovendien aantrekkelijk geprijsd.

meer-informatie-button

 

#4. Vogels

Deze mooie veldgids bespreekt iets meer dan 440 soorten. Daarmee kom je een aardig eind in Nederland. De teksten zijn kort en toegankelijk geschreven waarbij de auteur erin is geslaagd vaktermen te vermijden. Deze gids is daarmee ook geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 14. Elke vogel wordt afgebeeld met een kleurenfoto of -illustratie. Voor beginnende vogelaars zeer geschikt.
vogels dierschke
meer-informatie-button

 

#5. Vogels in en rond de tuin

Kinderen beginnen meestal in en rond de tuin met vogels kijken. Deze gids geeft informatie over de meest voorkomende vogels in de tuin of in het park. De opzet is zo eenvoudig mogelijk gehouden. Eén pagina met informatie en de tegenoverliggende pagina met een grote, duidelijke foto van de vogel. Die opzet zullen kinderen vanaf 10 jaar waarderen.

meer-informatie-button

 

#6. Minigids vogels van Nederland en België

Dit is geen volwaardige vogelgids, maar een handige uitvouwkaart. In één oogopslag zie je de 200 meest voorkomende vogels in Nederland en België. Met onder elke afbeelding de naam van de vogel. Deze minigids kan elk kind in zijn jaszak meenemen. Een omschrijving bevat de minigids niet, maar dat kan voor kinderen die niet graag lezen juist een voordeel zijn. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

meer-informatie-button

 

#7. Vogelgids voor onderweg

In de Vogelgids voor onderweg vind je de meest voorkomende vogels in Nederland. Voorzien van prachtige foto’s die kinderen zeker zullen aanspreken. Ongeveer 230 vogels worden besproken en dat lijkt me voor kinderen meer dan genoeg. Er zit een weerbestendige plastic hoes omheen en dat is super praktisch voor natte omstandigheden. Deze gids kan dus tegen een stootje! Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

meer-informatie-button

 

#8. Vogelgids voor kids

De Vogelgids voor kids van Marc Duquet is een even leuke als serieuze gids voor kinderen en beginners op het gebied van vogels spotten. Met deze vogelgids leren kinderen op een leuke manier welke vogelsoorten zij allemaal tegen kunt komen en waaraan zij de vogels herkennen. De gids bespreekt 116 vogelsoorten, ruim voldoende om de meest voorkomende vogels te herkennen. Op en top voor kinderen uitgegeven in samenwerking met Vogelbescherming Nederland en Natuurpunt.

vogelgids-voor-kids

meer-informatie-button

 

banner vogelmemory

 

94 thoughts on “De beste vogelgidsen voor kinderen

Geef een reactie