Dagvlinders van Europa, een overzicht

In de zomer stap ik over op het filmen van dagvlinders. In de eerste plaats omdat dit ontzettend mooie insecten zijn. Een andere reden is  dat de meeste vogels zich dan enigszins gedeisd houden na een inspannend broedseizoen. Op deze pagina vindt je een overzicht van de dagvlinders van Europa die ik in de loop van de jaren heb gefilmd met mijn fijne Panasonic camera. In Nederland, Frankrijk, Noord-Italië, Zwitserland en Oostenrijk. Klik op de blauwe button om meer te lezen over deze prachtige insecten. En om te zien hoe ze leven, want de opnames zijn in alle gevallen van heel dichtbij en regelrecht uit de natuur.

Online vlindergids

Vlinders behoren tot de meest kleurige verschijningen in de natuur. Helaas staan veel vlinders in Nederland op de zogenaamde Rode Lijst, ofwel: hun aantal loopt in rap tempo terug. Daar staat tegenover dat je overal waar bloemen groeien vlinders kunt tegenkomen. Plant in je tuin eens een vlinderstruik. Er komen vast en zeker atalanta’s, distelvlinders en koolwitjes op af!

Wil je vlinders leren herkennen? Bekijk dan de video’s op deze pagina. Ze zijn gealfabetiseerd op naam. Je krijgt er ook andere insecten zoals libellen bij. Natuurlijk kun je in het veld niet zonder een goede veldgids. Bekijk mijn overzicht van beste veldgidsen.

Bekijk hier mijn online vlindergids, compleet met filmpjes.

Mijn tips voor natuurbeleving en vogels kijken

Met deze tips beleef je de natuur nog intenser en komen de vogels letterlijk dichterbij:

(voor elk budget de drie beste opties)

(héél véél keuze, en zelfs met geheel contactloos verblijf en dus veilig!)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)