Cookies op visdief.nl

Als je visdief.nl bezoekt, krijg je te maken met cookies. Door op akkoord te klikken in de cookiemelding of door deze website te blijven gebruiken, ga je hiermee akkoord. Op nogal wat pagina’s kom je daarnaast ‘affiliate-links’ tegen. Hieronder lees je meer over cookies en affiliate-links op Visdief.nl. Hieronder lees je meer over de cookies op visdief.nl:

Wat zijn cookies?

Cookies zijn eenvoudige kleine tekstbestanden die worden opgeslagen op het apparaat waarmee je mijn website bezoekt. Ze zorgen ervoor dat mijn website goed functioneert. Ook kunnen ze informatie bevatten over hoe vaak je een website bezoekt en wat je op deze website bekeken hebt. Op visdief.nl maak ik gebruik van de volgende soorten cookies:

Functionele cookies

Deze cookies gebruik ik om ervoor te zorgen dat mijn website goed (en sneller) werkt. Ze zorgen er ook voor dat je de cookiemelding niet bij ieder bezoek te zien krijgt. Heb je eenmaal voor akkoord geklikt, dan zie je de cookiemelding niet meer binnen een bepaalde periode. Is deze periode verstreken, dan word je opnieuw gevraagd akkoord te gaan met het gebruik van de cookies. Functionele cookies zorgen er ook voor dat mijn website wordt geïntegreerd met sociale media als Facebook, Google en Youtube.

Analytische cookies

Deze cookies gebruik ik om de statistieken op mijn website bij te houden. Hoe vaak worden pagina’s bekeken, op welke links wordt geklikt en dat soort zaken. Ook kan ik zien hoe bezoekers op visdief.nl terecht zijn gekomen. Via een zoekmachine bijvoorbeeld, of via een link op een andere website. Ik maak hiervoor gebruik van de diensten van Google Analytics. Alle gegevens zijn geanonimiseerd. Overigens hebben veel mensen zelf al met partijen als Google, Youtube en Facebook geregeld welke gegevens deze bedrijven mogen verzamelen en opslaan, en welke niet. Ook deze partijen moeten zich namelijk houden aan de AVG.

Speciale aandacht vraag ik voor Youtube. Ik heb een Youtube-kanaal en embed mijn filmpjes op visdief.nl. Als je een filmpje bekijkt op visdief.nl dan registreert Youtube jouw kijkgedrag. Ik kan vervolgens statistieken op Youtube raadplegen die uiteraard volledig geanonimiseerd zijn. Of je nu een filmpje bekijkt op mijn website of op Youtube, dat maakt wat het registreren van kijkgedrag betreft geen verschil. Technisch gezien is het vooralsnog onmogelijk om alle cookies uit te schakelen waarbij ik een uitzondering maak voor de cookies van Youtube. Vandaar dat ik al mijn filmpjes embed op mijn website.

3rd party cookies

Advertentiepartners als Google en Tradetracker kunnen advertenties plaatsen op visdief.nl. Om ervoor te zorgen dat je advertenties te zien krijgt die aansluiten bij jouw voorkeuren, worden 3rd party cookies ingezet. Deze cookies voorkomen ook dat je steeds dezelfde reclame ziet. Wees je ervan bewust dat deze partijen cookies plaatsen en jouw surfgedrag volgen en registreren. Ook voor een aantal van deze partijen, zoals Google, geldt dat je zelf bij Google hebt aangegeven (of kunt aangeven) welke gegevens zij mogen verzamelen en opslaan, en welke niet. Ook deze partijen moeten zich namelijk houden aan de AVG.

Waarom plaatst Visdief.nl cookies?

Een website als Visdief.nl kan niet goed functioneren zonder cookies. Door het gebruik van cookies kom ik te weten welke pagina’s bezoekers interessant vinden, en welke niet. Zonder cookies weet ik dat niet. Daarnaast is Visdief.nl 100% gratis toegankelijk voor alle bezoekers. Maar een website onderhouden en interessant houden kost wel geld. Dankzij advertenties kan ik de kosten (deels) terug verdienen en kan ik Visdief.nl blijven blijven onderhouden en verbeteren.

Op Visdief.nl kom je ook affiliate-links tegen. Dit zijn links naar producten van webwinkels. Denk daarbij aan links naar verrekijkers en camera’s van CameraNu.nl en Cameraland.nl. Of links naar bijvoorbeeld Natuurhuisje.nl. Affiliate-links zijn gewone links die nog wat extra informatie bevatten. Zodat de webwinkel kan zien dat een bezoeker via Visdief.nl op zijn website is gekomen.

Klik jij op zo’n affiliate-link en koop je vervolgens iets bij de webwinkel waar ik naar link, dan ontvang ik een klein percentage van de prijs van het product of de reis. Dat kost jou helemaal niets. Op deze manier kun je mij ondersteunen in het blijven onderhouden van Visdief.nl. Ik ben je daarvoor dan ook heel erkentelijk.

Wat doe ik met reacties op mijn website?

Heel simpel: die verwijder ik na die te hebben beantwoord. Dat betekent ook dat ik persoonlijke gegevens als naam en e-mailadres verwijder. Ik sla dus niets op.

Kan ik een nieuwsbrief ontvangen namens visdief.nl?

Momenteel verstuur ik geen nieuwsbrieven. Zoals ik hierboven al aangaf leg ik ook geen e-mailadressen vast. En dat betekent dat je geen mails van visdief.nl kunt ontvangen tenzij het een antwoord is op een vraag via mijn website.

Cookies verwijderen

Het staat je natuurlijk helemaal vrij om de cookies niet te accepteren. Je kunt de cookies op je apparaat ook verwijderen, dat kun je in je browser instellen. Informatie hierover kun je vinden bij Webwijzer.

Ik hoop natuurlijk dat je veel plezier beleeft aan het bezoek aan visdief.nl. Denk je dat er verbeteringen mogelijk zijn, laat het me gerust weten.