Boomblauwtje in de tuin

Zit ik vandaag in de zomerhitte in onze niet al te grote tuin, vliegt een blauwtje op uit het bloemperk. Nooit eerder gezien in onze tuin!  En dan moet ik erbij vertellen dat ik eerder deze week in de Donkse Laagten speciaal naar blauwtjes en andere dagvlinders heb gezocht. Tevergeefs. Helaas vliegt dit exemplaar over de schutting naar de tuin van buren, buiten het bereik van mijn camera. Even later zie ik hem weer vliegen en strijkt hij nu wel in onze tuin neer. Het is trouwens een vrouwtje, maar dat kun je alleen zien wanneer ze haar vleugels spreidt, dan zie je de zwarte randen op de bovenkant. Boomblauwtjes zijn volgens mijn vlindergids niet bedreigd, maar ook weer niet zo algemeen dat je ze in elke tuin tegenkomt. En voor mij is het een nieuwe vlindersoort. Best bijzonder dus.

[easy_youtube_gallery id=FWHMRi61YRY cols=1 ar=16_9 thumbnail=hqdefault]