Bonte strandloper in de branding

Over de bonte strandloper aan de kust schreef ik deze week al eerder. Een mank exemplaar dat telkens uitgleed op een spekgladde steen aan de binnenkant van de Zuidpier. Die mankepoot had op het strand van IJmuiden bar weinig te zoeken. Kijk maar eens hoe zijn soortgenoot door de branding banjert op zoek naar voedsel. De bonte strandloper loopt razendsnel door het ondiepe water en pikt aldoor in het zand. Hij tovert zowaar nog een pier of zoiets uit het zand ook.

Krachtpatser uit het hoge noorden

De manke neef zou dit tempo niet volhouden. Sterker nog, hij zou telkens schuin wegvallen in het stromende water. Wat hem zou verkillen met een zeker einde tot gevolg. Dan maar liever op een rotsblok tussen het groenwier zoeken naar kreeftjes, mosseltjes en ander grut. Maar nu over naar de bonte strandloper op het strand. Hij liep zo snel dat ik de opname met de helft heb vertraagd. Zie hem lopen, die krachtpatser uit het hoge noorden. Zouden wij eens moeten doen. Aan het eind van de zomer in één ruk door van Rusland of Groenland naar Nederland vliegen en de hele winter buiten bivakkeren en dan ook nog eens in het ijskoude water van de Noordzee naar voedsel zoeken. We zouden al snel het loodje leggen. Zo niet de bonte strandloper.

De beste verrekijkers van dit moment:

Door Roots Magazine verkozen tot beste verrekijker in deze prijsklasse.

Laag gewicht.

Haarscherp beeld.

Ligt heerlijk in de hand.

Helder beeld, ook bij weinig licht.

Volledig multi-coated lenzen.

Relatief laag gezicht.

Waterdicht!

Haarscherp beeld.

Hoogwaardige  lenzen.

Zeer helder en scherp beeld.

Hoog gebruikscomfort.

Scherp en lichtsterk beeld.

Hoog gebruikscomfort.

Relatief lichte verrekijker.

Scherp en lichtsterk beeld.

Hoog gebruikscomfort.

Relatief lichte verrekijker.

Zéér lichtsterk.

Nagenoeg gelijkwaardig aan de absolute top, maar:

honderden euro's goedkoper!

Haarscherp beeld.

Superieure kleurneutraliteit.

Hoogwaardige technologie.

Scherp en helder beeld van rand tot rand.

Extreem breed beeld.

Zéér comfortabel.

Volgens velen de beste verrekijker van dit moment, en ook volgens de testers van Roots Magazine.

Dit model van Zeiss benadert het niveau van de Swarovski EL en ligt heerlijk in de hand, weet ik uit ervaring. Ook deze kijker levert een fabuleuze kijkervaring.

Een fantastische kijker met een geweldig contrast. Geeft meteen goed beeld, stelt gemakkelijk scherp en ligt goed in de hand.