Boekenladder: de 7 beste vogelgidsen

Een vogeltocht kan niet zonder een vogelgids. Ben jij op zoek naar een vogelgids, voor jezelf of voor een ander? Op deze pagina zet ik de zeven beste vogelgidsen voor je op een rijtje!

Zeven beste vogelgidsen

1. ANWB Vogelgids van Europa

anwb vogelgids van europa paperback

Lars Svensson schreef de befaamde ANWB Vogelgids van Europa. Nog altijd is dit de onbetwiste nummer 1 in vogelkijkland. De sterke punten van deze gids? Meer dan 770 vogelsoorten, uitgebreide en gedetailleerde informatie en een heel praktische uitvoering voor in het veld.


2. Alle vogels van Europa

alle vogels van europa

Alle vogels van Europa is ook een complete vogelgids. Alle Europese soorten worden erin beschreven, plus alle dwaalgasten. De vogels worden afgebeeld met foto’s en dat is in deze vogelgids op geraffineerde manier gedaan. De soortbeschrijvingen zijn beknopt en toegankelijk geschreven.


3. Zakgids Vogels van Nederland en België

Zakgids Vogels van Nederland en België er

Deze vogelgids zie ik heel vaak in vogelkijkhutten liggen. Hij is voor Nederland en België lekker compleet en ten opzichte van andere gidsen heel handzaam. Het formaat is compact en licht. En de omschrijvingen zijn helder en beknopt. Ben je een beginnend vogelaar, dan is dit een uitstekende optie.


4. Welke vogel is dat?

recensie welke vogel is dat volker dierschke

Een populaire vogelgids voor de ‘gewone’ natuurliefhebber. Wil je tijdens een wandeling of fietstocht weten welke vogels je ziet, dan is dit een handige vogelgids waarmee je de meest voorkomende soort leert herkennen.


5. Zeldzame vogels van Europa

zeldzame vogels van europa

Dit is een vogelgids voor de gevorderde vogelaar. Zeldzame vogels zie je niet vaak, maar als je er één ziet, dan wil je hem natuurlijk wel herkennen! Niets leukers dan een zeldzame vogel te zien. Deze vogelgids beschrijft 460 zeldzame vogels en beeldt ze uitgebreid uit. Onmisbaar voor wie op zeldzame vogels ‘jaagt’.


6. Vogelgids voor kinderen

vogelsgids voor kids bbb

Is je kind enthousiast over vogels kijken? Help hem of haar dan op weg met een vogelgids op het juiste niveau. De auteur beschrijft de vogels heel toegankelijk en natuurlijk worden de vogels goed afgebeeld. Ook leer je veel over het vogels kijken zelf.


7. Handige uitvouwkaart

Heb je geen zin om een boek mee te sjouwen, dan is deze uitvouwkaart de ultieme oplossing. Je vouwt de kaart open en je ziet de 200 meest voorkomende vogels. Hij is bovendien stukken goedkoper dan een gewone vogelgids.


Lekker snuffelen?

Wil je nog meer vogelgidsen bekijken? Open dan het complete overzicht van vogelgidsen en snuffel in het uitgebreide aanbod. Wie weet vind je een vogelgids die nog beter bij je past.