blauwe kiekendief ooltgensplaat

Blauwe kiekendief boven de Grote Adriana Theodorapolder

Aan het einde van onze vogeltocht over Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee gaven we toe aan de verleiding om naar blauwe kiekendieven te zoeken ten zuiden van Ooltgensplaat. In de Grote Adriana Theodorapolder ziet Sjaak de hele winter al blauwe kiekendieven vliegen. Dan moet mij dat geluk toch ook een keer ten deel vallen?

En dat gebeurde! Eerst zagen we een mannetje dansen boven het weiland. Helaas waren de planten op de ingezaaide akkerrand zover opgeschoten dat ze mij het filmen beletten. En ik beken het maar eerlijk: mijn filmkunsten, indien aanwezig, lieten het op dat moment flink afweten. Het lukte me maar niet om de dansende roofvogel scherp in de lens te vangen.

Nadat we het mannetje waren kwijt geraakt, diende een vrouwtje zich aan. Ook zij kwam een paar keer langs de auto vliegen en gelukkig op een plek waar de begroeiing een stuk lager was. Zij liet zich gelukkig wel vangen in de lens. In die van mij, en in die van Sjaak (zie de foto boven deze blog). De beelden zijn niet heel vloeiend, maar dat heeft meer met storm Ellen te maken, dan met mijn onvaste handen:

Mijn tips voor natuurbeleving en vogels kijken

Met deze tips beleef je de natuur nog intenser en komen de vogels letterlijk dichterbij:

(voor elk budget de drie beste opties)

(héél véél keuze, en zelfs met geheel contactloos verblijf en dus veilig!)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)