De blauwborst is in het land!

Nadat ik vanmorgen voor maandblad Open Deur was geïnterviewd over vogels kijken, ben ik snel naar de Tongplaat gereden. Ik las dat de blauwborst er weer was en dat vind ik altijd een mooie vogel om te filmen. En nu met een camera die maar liefst vijftig keer vergroot! Maar ik arriveerde pas om elf uur. Van vorig jaar kan ik me herinneren dat de blauwborsten tot een uur of tien heel actief zijn. Daarna doen ze het wat rustiger aan. Dat gold ook voor ‘onze’ blauwborst (we stonden met z’n vieren naar de vogel te turen). Eenmaal poseerde hij in een van de jonge wilgen. Het grootste deel van de opname bleek vaag, een klein deel was gelukkig wel wat scherper. Ik was trouwens ook een van de gelukkigen die de zeearend over zagen vliegen. Enorme vleugels, korte staart, wat een spectaculaire roofvogel!