Blauwborst in de Groene Jonker

Eerlijk gezegd was ik nogal somber gestemd over deze opnamen. Tegenlicht en niet al te vaste handen zouden mijn opnamen vast hebben geknald. Hoewel het nou ook weer niet de meest briljante opnamen zijn, is er bij nader inzien ook geen sprake van totale mislukking. Tja, zo zie je blauwborst nu eenmaal wel eens in de Groene Jonker. Met tegenlicht en slechts heel kort. In de top van een wilg of rietstengel. Een andere opname van een blauwborst die dag was wel mislukt. Maar zijn geluid nam ik wel aardig op. Dat geluid heb ik onder deze opname gemonteerd. Hoor je hem ook nog.

Mijn tips voor natuurbeleving en vogels kijken

Met deze tips beleef je de natuur nog intenser en komen de vogels letterlijk dichterbij:

(voor elk budget de drie beste opties)

(héél véél keuze, en zelfs met geheel contactloos verblijf en dus veilig!)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)