Bijzonder tafereel: canadese ganzen ritsen graszaad van de stengels

Gisteravond dreigde het te gaan regenen en dan kan ik maar beter vanuit de auto filmen. Water en videocamera gaan immers niet samen. In plaats van naar de Tongplaat (waar het heerlijk wandelen is, dus buiten) ging ik naar de overkant, de Brabantse Biesbosch. Daar valt altijd wel iets te filmen vanuit de auto. Rond het Gat van Lijnoorden bijvoorbeeld, is het altijd prijs. Alleen al het nonnetje dat er vanwege een kapotte vleugel de zomer moet doorbrengen, is een bezoekje waard. Nooit eerder zag ik een nonnetje in de zomer! Maar daarover misschien morgen, want ze bleef dit keer zowaar op een paar meter van de auto zitten! Een eindje verderop zag ik een groep canadese ganzen foerageren tussen de planten. Ik vond het een opvallend tafereel: die prachtige bewegingen met hun koppen waarmee ze het zaad van grasstengels ritsen. Jong geleerd is oud gedaan, dat zie je meteen. Bloemen laten ze links liggen, ze hebben echt uitsluitend voorzien op de grasstengels. Maar het decor van de gele en witte bloemen maakt deze opname er wel een stuk mooier op.

de beste vogelgidsen 2016

3 reacties op “Bijzonder tafereel: canadese ganzen ritsen graszaad van de stengels

  1. Dag Henk,

    Nou, ik durf de vraag niet te stellen aan mijn kinderen ;-). Vanwege tijdgebrek ben ik niet in staat om de opnamen aantrekkelijker te maken met een ingesproken verhaaltje of zo. Wie weet komt dat ooit nog, als ik genoeg beelden heb. Voorlopig nog maar gewoon genieten in de natuur. Jij ook veel plezier met vogels kijken! Groeten, Jako

  2. Hallo Jako,

    Wat een mooie opname. Betoverend en zeker niet saai voor je kinderen……of….nouuh…..nee….niet saai toch:).

Reacties zijn gesloten.