Bezienswaardigheden en attracties in de Brenne en omgeving

Regionaal natuurpark Van de Brenne staat natuurlijk vooral bekend vanwege de overweldigende natuur die je er aantreft. Vogelaars, insecten- en plantenliefhebbers komen er ruimschoots aan hun trekken. Maar wat als je in de Brenne bent en je een dag erop uit wilt? Waar ga je dan naar toe? In dit artikel beschrijf ik een aantal bezienswaardigheden en attracties in de Brenne en omgeving.

#1. Reserve Zoologique de La Haute Touche
Deze dierentuin in het noordwesten van de Brenne hebben wij een keer bezocht. Het is echt een aanrader. Zulke dierentuinen kennen wij in Nederland niet. Een tijger die slechts door middel van gaas van je is gescheiden? Toen wij er waren kon onze jongste dochter net lopen. Ze drentelde langs de tijger waarbij duidelijk was dat de tijger wel iets in haar zag… een lekker maaltje! Lama’s die je kunt aaien, mits ze je in hun buurt laten komen? Het park is zo uitgestrekt dat je er fietsen kunt huren. Een aanrader met kinderen! Meer info (Frans).

#2. La Planète des Crocodiles
Ik blijf even in de sfeer van dieren. Bij deze beesten moet je duidelijk niet in de buurt komen. Althans, tot die conclusie kwamen wij toen wij zagen hoe de verzorgers de krokodillen aan het voeren waren. La Planète des Crocodiles ligt vlakbij de stad Poitiers. Vanuit de Brenne een uurtje rijden. Zeker bij koud weer een aanrader, want de krokodillen leven in tropische sferen en dat betekent dat het lekker warm is in dit bijzondere dierenpark. Meer info (Frans).

#3. Chateau d’Azay le Ferron
In de Brenne kun je dit fraaie kasteel bezichtigen. Het is mooi ingericht en heeft een schitterende tuin. Op de website van het kasteel vind je een activiteitenkalender. Meer info (Engels en Frans).

#4. Poitiers
Wil je winkelen, ga dan naar Poitiers. Deze gezellige studentenstad heeft veel te bieden. Onder andere een heerlijk theehuis kan ik me herinneren. De meest bijzondere theesoorten kun je daar proeven. Maar let op: de zakjes zoetwaren zijn peperduur en ondanks de prijs nog rijkelijk voorzien van e-nummers.

#5. Chauvigny
Wil je eens door een Middeleeuws stadje slenteren, rij dan naar Chauvigny. Je kunt er maar liefst vijf burchten bezichtigen!

Vogels kijken in de Brenne
De Brenne staat natuurlijk vooral bekend om de vele bijzondere vogels die je er kunt zien. En voeg in de zomer de dagvlinders, reptielen en planten bij. Wil je alles weten over vogels kijken in de Brenne, klik dan hier.

Op zoek naar een vakantiehuisje in Frankrijk? 

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in Frankrijk? Gelegen op een unieke locatie, midden in de natuur? Of liever op een vakantiepark of een B&B? Kies hieronder je voorkeur. 

(voor elk budget de drie beste opties)

(héél véél keuze in Nederland én Frankrijk, en zelfs met geheel contactloos verblijf en dus veilig!)

(voor elk budget een paar opties)

(verspreid over heel Frankrijk)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)