Beste vogelkijkgebieden in Zeeland

Geïnspireerd door een filmpje dat ik deze week op mijn werk te zien kreeg, heb ik een opname gemaakt met daarin de beste vogelgebieden in Zeeland. Een heel subjectieve keuze natuurlijk, want eerlijk is eerlijk: ik heb een paar wel héél belangrijke gebieden recent niet bezocht. Denk maar eens aan Het verdronken land van Saeftinghe en Het Zwin dat precies op de grens met Vlaanderen ligt. Wie weet maak ik ooit nog eens een aanvulling bij dit filmpje.

Nieuw voor mij is dat ik tekst heb ingesproken. Dat leverde me natuurlijk wel meteen het nodige commentaar van het thuisfront op. ‘Je bent toch echt een Zeeuw hé,’ merkte geliefde minzaam op. Ja, het spijt me, het is me niet gelukt een zekere tongval te verbloemen. Maar waarom zou ik ook? Kun je het echt niet aanhoren, dan zet je het geluid maar uit ☺.

Zoals ik hierboven al aangaf, het overzicht is een persoonlijk overzicht. Er zijn nog tal van andere interessante vogelgebieden in Zeeland. Wil je deze ontdekken, bekijk dan het overzicht van Zeeuwse vogelgebieden die ik uitgebreid beschreef.

Ontdek de vogelrijkdom van Zeeland

Een andere manier om de vogelrijkdom van Zeeland te ontdekken is het boeken van een vogelexcursie. Een aantal keer per jaar geef ikzelf excursies aan wie dat wil. Ben je geïnteresseerd, reageer dan via het formulier onder de knop Over mij (rechtsboven in het hoofdmenu).

Mijn tips voor natuurbeleving

Zo beleef je de natuur nog intenser!

(héél véél keuze, in nagenoeg heel Europa!)

(voor elk budget de drie beste opties)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)