Beste verrekijkers in de prijsklasse € 500 tot € 1.000

Ben je op zoek naar een verrekijker met klasse, dan kun je in de prijscategorie van € 500 tot € 1.000 je hart ophalen. De testers van de befaamde National Audubon Society testten een aantal verrekijkers in deze categorie en de verrekijkers die ik hieronder afbeeldt, zijn de winnaars. Al deze modellen beschikken over hoogwaardig glas waardoor je een super goed beeld hebt. Heb je het budget niet voor zo’n wat duurdere kijker, klik dan op mijn overzicht van beste kijkers tussen € 200 en € 500. Want ook in die categorie kun je een prima kijker vinden. Overigens kunnen prijzen in de loop van de tijd veranderen, waardoor een verrekijker net in een andere prijsklasse terecht komen. Ik handhaaf echter de indeling van de oorspronkelijke test om zoveel mogelijk recht te doen aan vergelijkbare modellen.

De beste verrekijkers in de prijsklasse € 500 tot € 1.000 zijn:

#1. Vortex Viper HD 8×42

De Vortex Viper HD wordt geroemd vanwege zijn lage gewicht (686 gram) en het super scherpe beeld. Het gezichtsveld is 115,5 meter en de close-focus ligt op 1,60 meter. Ook voor brildragers is deze verrekijker een aanrader. En het is niet eens de duurste verrekijker in deze categorie, verre van zelfs! De prijs is inmiddels zelfs onder de € 500 gezakt!
#2. Zeiss Conquest HD 8×42

Ook dit model van Zeiss is top. De helderheid van het glaswerk wordt hogelijk geroemd. Het gewicht is met 750 gram prima. Het gezichtsveld is 128 meter en dat is ook goed. Waarom hij iets lager scoort dan de nummer 1? Vanwege de close-focus van 2 meter. Iets verder dan de 1,60 meter van de Vortex hierboven. Maar om insecten te bekijken nog altijd een goede kijker hoor.

 

#3. Leica Trinovid HD 8×42

Het testrapport is heel kort over dit model van het gerenommeerde Leica: ligt vanwege het compacte formaat heerlijk in de hand en heeft een fantastisch beeld. Het gewicht is 730 gram en een gezichtsveld is 124 meter. De close-focus is 1,80 meter en positioneert zich daarmee precies tussen de modellen hierboven in. Ben je gevoelig voor het merk, dan kun je met deze Leica prima thuis komen, of beter nog: het veld in.

 

2 thoughts on “Beste verrekijkers in de prijsklasse € 500 tot € 1.000

Geef een reactie