beste verrekijkers voor kinderen

De beste verrekijkers voor kinderen

Speciaal om verrekijkers te testen bezocht ik het Vogelfestival. Ik kwam in gesprek met iemand van Zeiss en stelde hem de vraag naar de beste verrekijkers voor kinderen. ‘Kinderen en verrekijkers zijn een lastige combinatie,‘ vertelde hij. ‘Kinderen geven vrijwel altijd aan dat ze iets zien, maar het is maar de vraag of ze zien wat ze zouden moeten zien. Bovendien zijn veel kinderen nogal wiebelig. Een dure verrekijker klettert al snel op de grond.’ Om deze reden schreef ik een artikel over aandachtspunten bij het kopen van een verrekijker voor een kind.

bushnell-permafocus-8x32-verrekijker
De beste verrekijkers voor kinderen

Gelukkig zijn er nog veel kinderen met belangstelling voor vogels. Die moet je toch op pad sturen met een fatsoenlijke kijker en niet met een of ander speelgoedding? Hieronder een overzicht van de beste verrekijkers voor kinderen. Ik heb bij de selectie van de beste verrekijkers voor kinderen rekening gehouden met de volgende factoren: gewicht, vergroting en prijs. Zes modellen die in prijs onder of net boven de € 100 uitkomen.

Beste verrekijkers voor kinderen: betaalbare dakkantkijkers

Alle verrekijkers in dit overzicht zijn zogenaamde dakkantkijkers. Dit type verrekijker is minder gevoelig voor stof dan een traditionele porro-verrekijker. Ook zijn ze een stuk slanker doordat de lenzen achter elkaar liggen. Alle actuele testen wijzen dakkant-modellen aan als winnaars. Vandaar dat ik me in dit overzicht van beste verrekijkers voor kinderen alleen gericht heb op betaalbare dakkant-modellen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk hier mijn overzicht van de beste verrekijkers om vogels te kijken.

Voor beginnende vogelaars maakte ik dit overzicht van goede en betaalbare verrekijkers.

Ben je een fervente wandelaar of fietser, dan is het overzicht van compacte verrekijkers wellicht handig.

Ga je voor de overtreffende trap, dan is het overzicht van deze super lichtsterke verrekijkers misschien wel iets voor je.

Mijn tips voor natuurbeleving en vogels kijken

Met deze tips beleef je de natuur nog intenser en komen de vogels letterlijk dichterbij: