De beste schuiltenten voor vogelaars

Vorige week schreef ik een artikel over hoe je dichter bij vogels kunt komen. Tien tips in totaal. Op een website kwam ik een aantal schuiltenten voor vogelaars tegen die me erg aanspreken. Bij de omschrijving staat vaak een video en dat maakt de omschrijving nog overtuigender. Tegen deze schuiltenten kunnen mijn zelfgemaakte camouflagedoeken niet op. Al was het maar, omdat mijn camouflagedoeken alleen geschikt zijn om er onder te liggen. Zitten kan ook, maar ik ben er ondertussen wel achter dat rondsjouwen met een doek, een stoeltje, een camera op statief en een verrekijker de inwendige temperaturen behoorlijk doet oplopen. Bekijk dan dit overzicht eens. Er staan echt state-of-the-art schuiltenten tussen hoor. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Dit zijn de beste schuiltenten voor vogelaars.

De beste schuiltenten voor vogelaars


#1. De beste schuiltenten voor vogelaars: LensCoat LensHide Lightweight Realtree Advantage schuiltent

Bekijk de video-demonstratie en je bent overtuigd: dit is een van de meest bijzondere schuiltenten voor vogelaars. Zo niet de beste. Ik ben al aan het sparen. Meer informatie en video.

#2. Een niet al te dure schuiltent voor vogelaars

Deze schuiltent voor vogelaars lijkt op de vorige. In deze schuiltent zit je, terwijl je in de vorige ook kunt staan. Met een zelfde gaas om je omgeving in de gaten te kunnen houden. En iets vriendelijker geprijsd. Een uitstekend alternatief. Meer informatie.

#3. De beste schuiltent voor wie samen wil vogels kijken

Ga je met twee personen vogels kijken, dan is het handig dat je samen in een schuiltent kunt zitten. Tenzij je kameraad rookt of zijn aanwezigheid op andere hinderlijke manieren kenbaar maakt. Nu ja, afgezien van dit nadeel een van de weinige modellen waar je samen in kunt schuilen. Behoort tot de beste schuiltenten voor vogelaars als je met twee personen wilt erop uit gaat. Ook ideaal om je eens met je geliefde onzichtbaar te maken. Op de video kun je zien hoe eenvoudig deze schuiltent is op te zetten. Wil je deze schuiltent echter ook weer kunnen invouwen, dan moet je tot het selecte gezelschap van de zeer handige mensen behoren. En daar behoor ik duidelijk niet bij. Wat een geklungel telkens weer. Maar heb je eenmaal de smaak van het inpakken te pakken, dan vouw je deze schuiltent inderdaad op in een paar seconden. Meer informatie en video.

leukste cadeau vogelaar schuiltent

#4. De beste schuiltenten om langdurig te observeren en te fotograferen

Kijk, een schuiltent voor vogelaars mét stoeltje. Dat is ook wel eens handig. Dat stoeltje zit er gewoon in! Wat mij betreft behoort deze tent ook in een overzicht van de beste schuiltenten voor vogelaars te staan! Meer informatie en video.

#5. Een ligtentje voor vogelaars

Niet perse een schuiltent voor vogelaars, maar wel een schuiltent voor wandelaars die dicht bij vogels willen slapen. Een eenpersoons trekkingstent in camouflagestof. Ideaal om mee te gaan wildkamperen. En als je liggend vogels wilt fotograferen of filmen, dan is dit natuurlijk een heel handig model! Meer informatie.

Vogels kijken met een telescoop vanuit een schuiltent
Ga je met een telescoop vogels kijken vanuit een schuiltent of vanonder je camouflagedoek, dan stelt dit wellicht eisen aan je telescoop. Kies je bijvoorbeeld voor een rechte of een schuine inkijk? Mijn ervaring is dat vanuit schuiltent of vanonder een camouflagedoek een rechte inkijk in het voordeel is. Je zit of ligt immers achter de buis in plaats van dat je je hoofd boven het oculair moet tillen. Dit komt denk ik nog kritischer wanneer je aan digiscoping doet. Meer weten? Lees mijn artikel over de voor- en nadelen van een rechte of schuine inkijk bij een telescoop.

Mijn tips voor natuurbeleving en vogels kijken

Met deze tips beleef je de natuur nog intenser en komen de vogels letterlijk dichterbij:

(voor elk budget de drie beste opties)

(héél véél keuze, en zelfs met geheel contactloos verblijf en dus veilig!)

(voor elk budget een paar opties)

(per provincie gesorteerd)

(aantrekkelijke planten voor vogels, vlinders en andere insecten)

(lees hier mijn tips om spechten, mezen en roofvogels naar je tuin te lokken)

(mijn persoonlijke top tien)