De beste paddenstoelengidsen van dit moment

Deze week las ik het weer in de krant: het is paddenstoelentijd! Door de aanhoudende regen is de bodem lekker vochtig en dat schept ideale omstandigheden voor paddenstoelen. Die houden van rottend hout en groen. En vocht, dat zet het rottingsproces lekker in een versnelling.

Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in paddenstoelen. Omdat oud hout in veel bossen blijft liggen, kom je veel meer paddenstoelen tegen dan in vorige decennia. En veel mensen hebben ontdekt dat paddenstoelen lekker zijn. Maar hoe herken je paddenstoelen? En hoe weet je zeker dat geen giftige, of zelfs dodelijke, paddenstoel eet? Hier mijn Top Negen van beste paddenstoelengidsen van dit moment. Klik op de blauwe knop voor meer informatie.

Ook handig bij het determineren van paddenstoelen

vergrootglas voor determinatie paddenstoelen

Bij het determineren van paddenstoelen in het veld zijn twee hulpmiddelen onmisbaar: een goede veldgids en een vergrootglas. Soms lijken paddenstoelen namelijk zo sterk op elkaar dat je ze alleen met behulp van een loep kunt onderscheiden. En héél soms voldoet zelfs een loep niet, maar heb je een microscoop nodig.

Mijn tips voor natuurbeleving en vogels kijken

Met deze tips beleef je de natuur nog intenser en komen de vogels letterlijk dichterbij:

CameraNU.nl