beste camera's voor vogelfotografie

De beste camera’s voor natuurfotografie

Met de Sony Cybershot waarmee ik mijn filmpjes maak, ben ik zeer in mijn nopjes. De vijftig keer optische zoom biedt me mogelijkheden die ik met een conventionele videocamera niet krijg. Toch ben ik me er natuurlijk van bewust dat deze camera niet top of the bill is. Ik bedoel, zou ik nog betere beelden willen schieten, dan moet er toch echt een dslr aangeschaft worden. Maar dat doet pijn in de portemonnee, want een dslr aanschaffen is één, je moet er ook nog een lens bij kopen en een degelijk statief. Je moet bereid zijn om duizenden euro’s neer te tellen. Niet erg wanneer je het geld hebt en het er voor over hebt. Wat zijn nu de beste camera’s voor natuurfotografie? Wel, hou je vast. Ik heb er vier geselecteerd die je echt in je handen moet hebben gehad. De duurste modellen staan bovenaan.

Ben je op zoek naar een goedkopere camera om vogels te fotograferen of filmen, bekijk dan dit overzicht.

De beste camera’s voor natuurfotografie:

Mijn tips voor natuurbeleving en vogels kijken

Met deze tips beleef je de natuur nog intenser en komen de vogels letterlijk dichterbij: