Am Biggenkopf: ideale parkeerplaats om vogels te kijken

Ben je op weg naar Praag of rij je om een andere reden door het oosten van Duitsland? Parkeerplaats Am Biggenkopf Süd is ideale tussenstop voor vogelaars! Je wandelt er namelijk rechtstreeks vanaf de parkeerplaats een natuurgebied in (met gelijknamige naam). En je maakt er in het voorjaar ook nog eens kans op een leuke waarneming. In dit artikel ontdek je wat ik er zag doen ik er eind april een tussenstop maakte.

Vakantiehuis midden in de natuur

Op Natuurhuisje.nl vind je vakantiehuisjes midden in de natuur, in Nederland en ver daarbuiten. Je geniet van de stilte en vooral: van de natuur!

Parkeerplaats Am Biggenkopf Süd

Na urenlang over de Duitse autobahn te hebben gereden was ik het beu. Ik wilde even de benen strekken. Even pauzeren en wat eten en nietsvermoedend reed ik parkeerplaats Am Biggenkopf Süd op. Ik vond het een merkwaardige naam, en dat vind ik nog steeds, maar het bleek een gouden greep. Terwijl het verkeer voorbij raasde. En tussen de enorme vrachtwagens die er her en der geparkeerd stonden, stonden wat bomen. En plots streek er een lijsterachtige neer in de boom waarvan de takken zich boven de rode vrachtwagen uitstrekten. En toen ik nog beter keek, zag ik de lijster neerstrijken in de vork van de stam. En toen ik weer wat beter keek, zag ik dat hij zijn jongen aan het voeren was. Deze kramsvogel, want dat was het, heeft gewoon een paar weken lang ongestoord zijn eieren uitgebroed boven de vrachtwagen en voerde nu zijn jongen. En met succes, want die jongen zijn al aardig volgroeid!

Nu was dat niet mijn eerste waarneming op Am Biggenkopf. Toen ik de auto had geparkeerd en ik naar de toilet wandelde, hoorde ik boven het geraas van het verkeer de ijle zang van de geelgors. Hem kreeg ik helaas niet te zien, maar wel het paartje goudvinken dat in de top van een dode naaldboom achter het restaurant neerstreek. Had ik maar wat minder lang gekeken en was ik maar meteen naar de auto gerend om mijn camera te halen! Toen ik dat bedacht en ik met camera en al terug keerde, zat het mannetje er nog wel, maar de claxon van een enorme vrachtwagen deed hem opvliegen.

Terwijl ik de kramsvogels stond te filmen, streek er ook nog een putter neer in de boom naast de nestboom. Een paar witte kwikstaarten dartelden tussen de vrachtwagens op jacht naar insecten. En er kwam zowaar ook nog een oranjetipje aanvliegen over de parkeerplaats. Parkeerplaats Am Biggenkopf Süb bleek een ideale tussenstop voor een vogelaar!

Vogels kijken kun je met recht altijd én overal!

Praktische informatie over vogels kijken op Parkeerplaats Am Biggenkopf Süd

Je bereikt parkeerplaats Am Biggenkopf Süd door over de A44 van het Duitse Soest en Kassel te rijden (coördinaten 51°30’01.2″N 8°58’56.3″E).

Vanaf de parkeerplaats wandel je linea recta en zonder belemmeringen het natuurgebied Am Biggenkopf in. Je kunt hier een lange boswandeling maken. Dat heb ik niet gedaan, maar het is mogelijk. Ik zag er dus goudvinken, hoorde er de geelgors, tjiftjaf en zwartkop.

Natuurhuisjes in Duitsland

vakantiehuisjes in wenen

Misschien ben je nog op zoek naar een vakantiehuisje ergens in Duitsland? Misschien het liefst een huisje midden in de natuur? Op de website Natuurhuisje.nl vind je een groot aantal vakantiehuisjes die midden in de natuur zijn gelegen. Lekker rustig, vrijwel altijd in een stille omgeving waar je alleen wind en vogels (en af en toe andere dieren) hoort.