zeiss conquest 8x32

De aller- allerbeste lichtgewicht verrekijkers van dit moment

Gisteren schreef ik een review over de magistrale lichtgewicht verrekijker van Swarovski: de CL Companion. Tijdens het vogels kijken knoop ik soms een gesprek aan met een andere vogelaar. Ik vraag dan soms naar het model verrekijker dat men heeft. Een soort van vreemde nieuwsgierigheid. Zo ontdek ik soms een nieuw model van een onbekend merk. Of iemand vertelt me dat hij of zij op zoek ik naar een goede lichtgewicht verrekijker. Dat heb ik nu al een paar keer gehoord. Het zijn vooral oudere vogelaars die dit aangeven. Een gewicht van achthonderd gram, dat voel je op den duur. En je moet het ook nog eens voor je ogen houden!

Gelukkig zijn er al sinds jaar en dag goede alternatieven: lichtgewicht verrekijkers. Met als grote voordeel: minder grammen aan de nek en in de hand. En als nadeel: lenzen die minder lichtsterk zijn. In de schemering laten ze het al snel afweten. Maar geef toe, hoe vaak kijk jij in de schemering vogels?

Lichtgewicht verrekijkers van topkwaliteit

Toch blijft die lichtsterkte een aandachtspunt. Je wilt tenslotte ook op een sombere dag met goed fatsoen vogels kunnen kijken. Wil je dan gegarandeerd een lichtsterke verrekijker, dan kom je al snel uit bij modellen uit een hogere prijsklasse. Dat hoeft niet erg te zijn. Verrekijkers gaan je leven lang mee. En een verrekijker van een topmerk behoudt zijn waarde. Vandaar nu een overzicht van de allerbeste lichtgewicht verrekijkers van dit moment. Gerangschikt op gewicht: de lichtste bovenaan. Dat is trouwens de hierboven genoemde Swarovski CL Companion waarvan onlangs een geheel vernieuwde versie op de markt kwam.

Topmodel van Swarovski dat onlangs is verbeterd. Verkrijgbaar in de modellen 8x30 en 10x30. De modellen met het laagste gewicht in dit overzicht, namelijk 490 gram. De beste lichtgewicht verrekijker van dit moment.

De Meopta MeoStar is ook een topmodel. En iets goedkoper dan Swarovski en Leica. Gewicht is met 595 gram wel iets zwaarder.

Een topmodel van het gerenommerde merk Zeiss. Met 630 gram zijn deze modellen ook weer niet superlicht.

Verkrijgbaar in de modellen 8x32 en 10x32. Een topmodel van een topmerk. Het gewicht ligt op zo'n 650 gram en dat is nog niet eens héél licht.