Alle boeken over Extinction Rebellion

Wat Extinction Rebellion is, weten de meeste mensen wel. De actievoerders die verbonden zijn aan deze organisatie bezetten de A12, blokkeren vliegvelden en bedrijven. Maar wat drijft de actievoerders en waar staat Extinction Rebellion nu precies voor? Dat ontdek je in dit boeken op deze pagina. Alle boeken over Extinction Rebellion. Nederlandstalige boeken eerst, daarna de Engelse boeken, met zelfs nog een tijdschrift ertussen.

Alle boeken over Extinction Rebellion

Dit is mijn overzicht van boeken (en een tijdschrift) over Extinction Rebellion:

recensie je bent jong en je wil wat toekomst Hannah Prins Jantijn Anema boeken over extinction rebellion

1. Je bent jong en je wil wat toekomst

Een boek over radicaal milieuactivisme. De auteurs van Je bent jong en je wil wat toekomst pleiten voor een crisisaanpak in de strijd tegen klimaatverandering. De auteurs, beiden actief voor Extinction Rebellion, leggen uit waarom radicale verandering noodzakelijk is voor het heden en de toekomst. Met aandacht voor wetenschappelijke inzichten, de ontoereikendheid van Nederlands beleid en vier systeemoplossingen. Het boek bevat een voorwoord van de Nederlandse journalist en presentator Jort Kelder. Leerzaam en vaardig geschreven.

nu het nog kan alle boeken over extinction rebellion

1. Nu het nog kan

Een uitgave van Extinction Rebellion zelf. Nu het nog kan. Lees, leer en rebelleer. We leven in een uitzonderlijke tijd. Alles staat op het spel: ons welzijn, onze toekomst, onze planeet. Samen kunnen we een einde maken aan de wereldwijde klimaatcrisis en de ecologische ramp die zich aan het voltrekken is. Niemand hoeft machteloos toe te kijken. Maar het is nu of nooit. In dit boek legt Extinction Rebellion zelf uit waar zij voor staat.

EW Weekblad Alle Boeken over Extinction Rebellion

2. Themanummer EW Weekblad over Extinction Rebellion

De zin op de cover zegt al voldoende. De redactie van EW Weekblad vindt het gedachtengoed van Extinction Rebellion niet zo heel aangenaam. Waarom dat zo is, lees je in deze editie van EW Weekblad. Een onderzoek naar Extinction Rebellion vanuit een rechts-conservatief perspectief.

rebelleren voor het leven alle boeken over extinction rebellion rozemarijn van t einde

3. Rebelleren voor het leven van Rozemarijn van ‘t Einde

Rozemarijn van ‘t Einde staat ook wel bekend als ‘de klimaatdominee’. Ze is één van de actievoerders van Extinction Rebellion is deed en doet aan menig demonstratie mee. Wil je weten hoe het leven van een actievoerder eruit ziet, lees dan zeker haar boek Rebelleren voor het leven. Ook leer je van haar hoe ook jij kunt actievoeren. Het onthutsende aan dit boek vond ik haar verhalen over hoe de politie omgaat met demonstranten. Daar lusten de honden soms geen brood van. Een heuse aanrader.

this is not a drill alle boeken over extinction rebellion

4. This is not a drill. Handboek van Extinction Rebellion

Met het officiële Engelstalige handboek This is not a drill van Extinction Rebellion sluit ik dit overzicht af. Of in dit handboek de meest extreme acties nog gepropageerd worden, weet ik niet. In Engeland heeft XR immers een iets minder extreme koers uitgestippeld. Maar wie van actievoeren houdt, die kan zich heerlijk aan dit boek laven.